Actual Lifestyle

Secretele Palatului Buckingham: Fantome, băutură, nuci. Cum este, cu adevărat, în interiorul reședinței reginei. Foto și video

Secretele Palatului Buckingham: Fantome, băutură, nuci. Cum este, cu adevărat, în interiorul reședinței reginei. Foto și video

De-a lungul timpului, oamenii au fost permenent interesați de mistere și lucruri neștiute. Mereu am dorit să aflăm lucruri noi, tăinuite, până în momentul în care ochii curioși ai presei au descoperit realitatea.

Secretele Palatului Buckingham: Fantome, băutură, nuci. Cum este, cu adevărat, în interiorul reședinței reginei. Foto și video

Palatul Buckingham are, potrivit ultimei numărători,  775 de camere, dintre care 19 camere de stat, 52 de dormitoare regale și de oaspeți, 188 de dormitoare pentru personal, 92 de birouri și 78 de băi.

Regina Elisabeta a II-a, care a împlinit 96 de ani în aprilie, a locuit acolo în cea mai mare parte a vieții sale și, deși camerele sale rezidențiale se află într-o aripă restrânsă a palatului. Încăperile reginei sunt dormitorul, salonul privat, dressingul și baia, Sala de audiență, unde se întâlnește cu premierul și alți demnitari, și Sala Empire, care este o sală de așteptare.

Clădirea are o lungime de 108 metri pe partea frontală, o adâncime de 120 de metri, incluzând cvadrantul central, și o înălțime de 24 de metri. Mai mult de 50.000 de persoane vizitează Palatul în fiecare an ca invitați la banchete de stat, prânzuri, cine, recepții și Garden Parties.

Angela Kelly, croitoreasa reginei, a declarat că Majestatea Sa preferă să ocupe doar un număr mic de camere pentru viața de zi cu zi, la palat. Angela scrie în cartea scrisă de ea, The Other Side of the Coin: The Queen, the Dresser and the Wardrobe:

„Aceste camere nu sunt vaste și există spațiu pentru foarte puțină mobilă; doar un dulap sau o comodă ciudată. Singurii domni pe care i-am cunoscut să intre în aceste camere sunt Ducele de Edinburgh și alți membri ai familiei regale; pentru că intimitatea reginei este prioritatea absolută în rândul angajaților săi personali.”

Harta Palatului. Foto: pinterest/EPA

Clădirea, care a început să prindă contur în 1703, a fost extinsă și renovată constant de-a lungul secolelor și a fost principala reședință de stat a reginei Angliei de când Victoria era această regină. Regina Victoria s-a mutat acolo în calitate de burlăciță (cu două luni înainte de a se căsători) chiar înainte ca aceasta să fie terminată, pregătită să își afirme independența cât mai curând posibil. Ea l-a însărcinat pe soțul ei, prințul Albert, să pună la punct ultimele detalii la Palatul Buckingham, potrivit datelor istorice.

Palatul: momente de veselie, dar și de doliu

Palatul Buckingham (BP) este reședința principală din Londra a monarhilor britanici. Situat în Orașul Westminster, palatul este folosit pentru evenimente de stat și pentru cazarea invitaților regali.

A fost centrul social al poporului britanic în momente de veselie și doliu național.

Inițial cunoscut drept „Casa Buckingham”, clădirea care formează partea principală a palatului de astăzi a fost o casă construită pentru Ducele de Buckingham în 1705, pe care Regele George III-lea a cumpărat-o în 1761 ca o reședință privată pentru Regina Charlotte și a fost cunoscută drept „Casa Reginei”. De-a lungul secolului XIX-lea a fost mărită, în principal de arhitecții John Nash și Edward Blore, formând cele 3 colțuri din jurul curții centrale.

De-a lungul anilor, la Palatul Buckingham au fost primite personalități de la Mozart, în vârstă de 7 ani, și Charles Dickens, până la Benedict Cumberbatch, Angelina Jolie și David Beckham, dovadă că a fost un focar de cultură pop de-a lungul existenței sale, iar peste 50.000 de persoane îl vizitează în fiecare an pentru banchete de stat, prânzuri, cine, recepții și petreceri în grădină.

Fantomele trecutului

Istoria atât de veche ascunde lucruri știute și neștiute. Oameni cred că dincolo de pereții de ppiatră se ascund multe energii, fel de fel. Chiar și de spre cei care au plecat în lumea de dincolo se spune că încă ar mai bântui ca fantome, prin încăperile întunecate ale palatului.

Ochii deschiși noaptea: Înainte ca palatul să fie construit, a existat o mănăstire pe acest teren cândva îndepărtat – și se spune că un călugăr care a murit în celula sa frecventa noaptea terasa din spate a palatului, îmbrăcat în mantia sa maro. El își ispășea o pedeapsă când a murit și apare în ziua de Crăciun, gemând și zornăindu-și lanțul. Există, de asemenea, un birou de la primul etaj despre care se spune că este bântuit de fostul secretar particular al regelui Edward al VII-lea, maiorul John Gwynne, care, după spune legenda, s-a împușcat în birou după ce a provocat un scandal prin divorțul de soția sa. De-a lungul anilor, angajații au susținut că au auzit sunetul unei singure împușcături de armă provenind din acea cameră.

Dacă pereții aceia ar putea vorbi… și, din fericire, o fac un pic, spune un om care a dezvăluit anumite secrete din interiorul palatului.

O surpriză neașteptată

Cel mai recent serial documentar care aruncă o privire în spatele zidurilor palatului – Secretele palatelor regale este un film difuzat la Channel 5 din Marea Britanie – prezintă interviuri noi, inclusiv unul cu Kevin Andrews, tapițerul preferat al Reginei-Mamă, care spune că un prieten de-al său demonta odată un birou la Palatul Buckingham și a acceptat oferta de ceai venită din partea unei doamne din spatele său și a cerut un „ceai de constructor„, într-o cană cu două cuburi de zahăr. Când s-a întors, ea i-a spus: „Ți-am pus ceaiul pe masă aici.”

În cele din urmă, bărbatul a întors capul și a văzut că însăși Majestatea Sa îi adusese cana de ceai. Așadar, luați loc, poate cu o ceașcă de ceai, și bucurați-vă să aflați mai multe despre ceea ce se întâmplă în interiorul reședinței istorice a reginei: „Cartierul general al gustului.”

Cum sunt împărțite camere principale

Fixer Upper: Albert și Victoria au comandat construirea unei a patra aripi, finanțată din veniturile obținute din vânzarea Pavilionului Regal al regelui George al IV-lea din Brighton, deoarece erau pur și simplu prea puține dormitoare pentru a găzdui vizitatorii. De asemenea, au instalat primele grădinițe ale palatului odată ce au început să aibă copii: nouă în total.

Game of Thrones: În Sala Tronului, există două scaune mari, cu monogramă, destinate reginei și consortului ei – soț, prințul Philip, folosite ca locuri de primire frecvente pentru membrii familiei regale. Deși există fizic, în realitate regina a stat pe scaun o singură dată, în timpul încoronării sale din 1953.

Somnul: Există 52 de dormitoare regale și de oaspeți și 188 de dormitoare pentru personal. Se pare că Elisabeta și Philip aveau dormitoare separate, dar mai ales pentru că Ducelui de Edinburgh îi plăcea să doarmă cu ferestrele deschise, chiar și în plină iarnă.

Baby Boom: În timp ce regina însăși s-a născut în casa bunicului ei din Mayfair, ea i-a născut pe fiii săi, Prințul Charles, Prințul Andrew și Prințul Edward, la palat. Prințesa Anne s-a născut la Clarence House, care era casa reginei-mamă la acea vreme, în timp ce BP se afla în renovare.

Marile spații exterioare: În grădina de 39 de acri a reginei – cea mai mare grădină privată din Londra – ar putea încăpea patru stadioane Wembley sau 30 de terenuri de fotbal american. Este împărțită în trei zone principale: o grădină de trandafiri, care se învecinează cu Hyde Park și unde se află vasul Waterloo de 15 picioare, pradă a războaielor napoleoniene; Harrisons, care include gazonul masiv; și o zonă mai puțin îngrijită, numită Yard. O mulțime de albine sunt adăpostite în patru palate din lemn care se află pe o insulă într-un lac artificial de 3 acri în Yard, așa că fiți siguri că mierea servită la palat este organică. În grădina de trandafiri sunt plantate 25 de soiuri diferite de trandafiri, inclusiv unul creat în onoarea Ducelui de Cambridge, numit Royal William.

Mai degrabă un sat în sine, palatul are o piscină, o capelă, un oficiu poștal, un cabinet medical, un cinematograf, o cafenea pentru personal și, din 2001, un bancomat la subsol (furnizat, se pare, de Coutts, o firmă bancară privată), care este rezervat pentru familia regală, deși regina însăși nu are niciodată bani la ea. 

O cămară nelimitată: sosul picant. Se spune că regina este un mare fan al condimentului și că are întotdeauna Tabasco la îndemână în cămară. Se spune că își începe ziua cu un bol de Special K, iar Majestatea Sa preferă ceaiul Darjeeling. În ceea ce privește gustările, regina are o slăbiciune pentru fursecurile Walkers, Coca-Cola, ciocolată de lux precum Prestat și Charbonnel et Walker, o bucată zilnică de prăjitură cu biscuiți de ciocolată făcută în casă (de bucătarii ei) și , după cum a observat presa în nenumărate rânduri, reginei îi place să păstreze boluri de nuci în toată reședința, pentru a putea mânca în orice moment dorește.

Ritualul reginei

Este întotdeauna ora 15: Cocktailul preferat al reginei este ginul și vermut (Dubonnet este marca ei) cu gheață și un strop de lămâie, și cel puțin obișnuia să savureze unul zilnic înainte de prânz, apoi să ia vin la masă. Dar fostul ei bucătar Darren McGrady a declarat pentru Channel 5 că preferă băutura zilnică seara (urmată de un vin german dulce la cină). Șampania (Bollinger a fost prima marcă care a primit Mandatul Regal, în 1884) este întrebuințată pentru toasturile festive. Regina servește un pahar, în fiecare seară, înainte de a se culca, potrivit verișoarei reginei, Margaret Rhodes.

Watering Hole: Palatul obișnuia să aibă propriul bar, dezvăluie fostul secretar de presă al reginei, Dickie Arbiter, dar a trebuit să îl închidă pentru că personalul se îmbăta. Arbiter a mai precizat că a folosit în mod regulat piscina când era angajat al palatului.

Găsește chilipiruri în subsol: Toate operele de artă la modă în anii 1700 se făceau la Veneția și, atunci când colecționarul de artă Joseph Smith (consulul britanic la Veneția, nu fondatorul mormonismului) a trecut prin vremuri grele, a vândut o groază de capodopere (picturi, precum și instrumente muzicale, monede, antichități etc.) regelui George al III-lea, pentru o nimica toată. Regina deține încă cea mai mare colecție privată de lucrări ale artistului venețian Canaletto, precum și mii de alte piese, achiziționate în urma acelei vânzări. Galeria publică a reginei a fost instalată într-o capelă nefolosită în anii 1950 și expune aproximativ 450 de piese în același timp.

Legănându-se de candelabre: Cum se curăță aceste corpuri de iluminat magnifice? Într-un documentar BBC despre palatele reginei, se dezvăluie că candelabrele pot fi coborâte de la mare înălțime prin telecomandă, ceea ce permite o curățare a prafului mult mai ușoară decât dacă personalul de curățenie ar trebui să urce pe o scară. Dar, în trecut, George al IV-lea obișnuia să angajeze 30 de persoane doar pentru a menține lumânările aprinse, în anii premergători instalării electricității.

Sentimentul acela de scufundare: Terenul Westminster pe care a fost construit în cele din urmă palatul a fost în trecut un teren mlăștinos și mlăștinos, iar râul Tyburn curge încă sub aripa sudică. De asemenea, un sistem de tuneluri subterane leagă palatul de Clarence House, unde locuiește prințul Charles, și de Camera Parlamentului.

Ce zic internauții

Oricine poate merge în Anglia și se poate uita la Palatul Buckingham prin porți, spune Andrew D., un fan al minunatei regine. Acesta explică: Trebuie doar să ia metroul până la stația Victoria sau să facă un tur al camerelor de stat (19 în total), locurile unde regina se distrează sau organizează evenimente oficiale, cum ar fi ceremoniile de înnobilare a cavalerilor și recepțiile pentru liderii mondiali.

Catherine A. crede că ar fi, de asemenea, o dovadă de bună purtare față de poporul ei, ca regina să-i invite pe cei mai săraci oameni de pe străzi, la o cină adecvată în acest castel. O dată pe an ar fi mai mult decât suficient. Pentru a le arăta că acest castel le aparține și lor și că și ei, pot, o dată în viață, să mănânce ca niște regi!

Foto: pinterest/ video: youtube