Info Actual

Info Actual > Diverse > Papa Francisc a fost vaccinat anti-covid! ”Toată lumea ar trebui să ia vaccinul! Trebuie să facem asta!”
Diverse

Papa Francisc a fost vaccinat anti-covid! ”Toată lumea ar trebui să ia vaccinul! Trebuie să facem asta!”

Papa Francisc a fost vaccinat anti-covid! ”Toată lumea ar trebui să ia vaccinul! Trebuie să facem asta!”

Campania de vaccinare împotriva coronavirusului a început și la Vatican! Unii jurnaliști ai suveranului pontif susțin că Papa Francisc, în vârstă de 84 de ani, a fost imunizat chiar din prima zi.

Papa Francisc s-a vaccinat anti-Covi-19

Sfântul Scaun nu a confirmat deocamdată informaţia. Purtătorul de cuvânt al papei Francisc, Matteo Bruni, pe de altă parte, a anunţat începerea campaniei de vaccinare pentru cei aproximativ 5.000 de locuitori şi angajaţi de la Vatican. Una dintre primele persoane care au fost imunizate împotriva COVID-19, s-ar părea că a fost Papa Francis.

Suveranul pontif a îndemnat toată lumea să se imunizeze și susține vaccinarea împotriva coronavirus. Săptămâna trecută Papa Francisc a anunțat că urmează să se vaccineze și a susținut că vaccinul anti-Covid este un pas important atât pentru siguranța personală, cât și pentru siguranța celorlalți.

”Cred că din punct de vedere etic toată lumea ar trebui să ia vaccinul. Este o alegere etică, deoarece nu te joci doar cu sănătatea ta, cu viața ta, ci și cu viața altora. Și eu m-am programat. Trebuie să facem asta”, a declarat Papa Francisc.

Efectele pandemiei se resimt și la Vatican

Și la Vatican se resimt efectele pandemiei de coronavirus. Papa Francisc, în luna mai a anului trecut, a fost nevoit să amâne o campanie anuală de strângere de fonduri de la catolicii din toată lumea, în contextul în care Vaticanul se confrunta cu un deficit bugetar. Papalitatea se afla într-o situație delicată, deoarece toate activitățile generatoare de venit erau atunci suspendate.

Finanțele Vaticanului, stat care reprezintă inima catolicismului, au fost afectate puternic de criza mondială generată de noul virus ucigaș din China. Oficialii s-au văzut nevoiți să apeleze la fondul de rezervă. Criza ”a somat“ și închiderea muzeelor și suspendarea activităților cu turiștii, care aduceau 100 de milioane de dolari, după ce că, oricum erau deja destule probleme.

”Vă rog să luați în considerare studierea tuturor măsurilor necesare pentru protecția economică a Sfântului Scaun și să treceți la implementarea acestora cât mai curând posibil“, îi scria suveranul pontif șefului Consiliului de supraveghere financiară a Vaticanului.

Reuniune de urgență la Vatican

Administratorii Vaticanului au organizat, la sfârșitul lunii martie 2020, o reuniune de urgență, în care s-a dispus înghețarea promoțiilor, angajărilor și interzicerea orelor suplimentare.

Potrivit unei scrisori trimise atunci șefilor de departamente, Suveranul pontif a fost tot timpul de acord cu restricțiile impuse, mai puțin cu concedierea personalului de la Vatican, potrivit Playtech.