Social

Patriarhul Daniel nu s-a vaccinat anti-COVID! BOR susține campania de vaccinare

Patriarhul Daniel nu s-a vaccinat anti-COVID! BOR susține campania de vaccinare

Patriarhul Daniel nu s-a imunizat împotriva virusului ucigaș până acum, chiar dacă Biserica Ortodoxă Română s-a arătat o susținătoare a campaniei de vaccinare împotriva coronavirusului.

Patriarhul Daniel nu s-a vaccinat anti-COVID! BOR susține campania de vaccinare

Preafericitul Daniel nu s-a vaccinat împotriva coronavirusului, deși a trecut jumătate de an de la debutul campaniei de imunizare. Purtătorul de cuvânt al insituție, Vasile Bănescu a spus că poziţia Patriarhiei a fost și rămâne una favorabilă vaccinării, potrivit romaniatv.net.

„Preafericitul Părinte Patriarh Daniel este, ca fiecare dintre noi, o persoană cu un profil medical personal, care s-a sfătuit în mod sigur cu medicul său și care a reflectat la „caracterul voluntar, gratuit și sigur al actului de vaccinare, precum și la faptulul că acesta este un drept, nu o obligație”.

Dacă va decide, într-adevăr, să se vaccineze, așa cum am mai comunicat, Patriarhia Română va anunța public lucrul acesta.

Dincolo de aceste aspecte ce țin de registrul unor decizii firesc personale, poziția Patriarhiei Române a fost și rămâne una favorabilă vaccinării, subliniind constant necesitatea respectării riguroase a principiilor de natură etică.

În acest sens, nu în altul, Biserica rămâne implicată în firescul demers de informare a clericilor și credincioșilor ei cu privire la vaccinare”, a precizat Vasile Bănescu.

Guvernul României a cerut BOR să se implice în campania de vaccinare

În aprilie, Guvernul României a cerut BOR să se implice în campania de vaccinare, în special în mediul rural. Cu toate acestea, Patriarhul Daniel încă nu a reuşit să se imunizeze până acum împotriva virusului ucigaş, potrivit Antena 3.