Diverse

Patru instituții, un minister și 20 de avocați sunt implicați în căutarea lui Tito. Se oferă chiar și recompensă

Patru instituții, un minister și 20 de avocați sunt implicați în căutarea lui Tito. Se oferă chiar și recompensă
asuntoscentrales.com

În urmă cu aproape două săptămâni, un motan pe nume Tito a fost pierdut de compania aeriană de stat Boliviana de Aviacion (BoA), cu doar câteva minute înainte ca stăpâna sa să se îmbarce într-o cursă având ca destinaţie estul Boliviei. Apoi, stăpâna urma să călătorească în Irlanda cu animalul său de companie.

Tito este un motan alb cu tonuri de gri și cu o pată de culoare gri închis pe nas. Motanul are trei ani, este castrat, cântăreşte între şase şi şapte kilograme şi răspunde atunci când este strigat pe nume.

20 de avocați îl reprezintă pe Tito în justiție

Pentru pierderea lui Tito, aproximativ 20 de avocaţi şi-au asumat apărarea în justiţie a drepturilor motanului.

Marți, 20.12.2022, avocata Lenny Vargas a anunţat că, pe bază de voluntariat şi fără a solicita niciun fel de onorariu, circa 20 de avocaţi au decis să se întâlnească pentru a analiza ce procedură va fi urmată împotriva companiei aeriene de stat, care a pierdut motanul în data de 08.12.2022, când stăpâna călătorea din Tarija (sud) spre Santa Cruz (est) şi căreia, odată ajunsă la destinaţie, i s-a comunicat că Tito se pierduse.

Avocata Lenny Vargas  a declarat:Era imposibil ca pisoiul Tito să iasă din cuşca lui, iar explicaţia lor cum că, în momentul transportului către hangarul aeroportului, motanul a dispărut, are nevoie de clarificări”.
De asemenea, Vargas a criticat faptul că stăpâna felinei nu a fost anunţată imediat despre pierderea animalului de companie şi că operaţiunea de căutare a motanului a avut loc abia două zile mai târziu în Tarija, pierzându-se astfel „ore cruciale” pentru a găsi motanul.

Pentru a ajuta la operaţiunile de căutare, avocaţii urmează să se întâlnească pentru a stabili dacă se deplasează la Tarija.

Ce demersuri a făcut stăpâna lui Tito

Andrea Iturre, stăpâna lui Tito, a publicat un mesaj pe reţelele de socializare însoţit de fotografii cu motanul în care mărturisește următoarele:

  • „Nu există moment al zilei în care să nu mă gândesc la el şi nici nu-mi pierd speranţa de a-l găsi”.
  • „Sunt sigură că vei toarce din nou şi îmi vei umple hainele cu fire de păr. Nu mă voi opri până nu te voi găsi şi nu ştiu ce s-a întâmplat cu tine, băieţel. Căutările continuă, vă rog să nu uităm că Tito este încă pierdut şi familia lui îl aşteaptă cu nerăbdare”.Totodată, tânăra stăpână a menţionat că Tito este un animal de terapie şi că a sosit în Bolivia în urmă cu câteva zile pentru a prelua felina şi a o duce în Irlanda.

Recompensă de 500 de dolari pentru cel ce îl va găsi pe Tito

Compania aeriană de stat a oferit o recompensă de 500 de dolari pentru persoana care îl va găsi pe Tito, dar până în prezent nu există indicii despre locul în care s-ar află motanul.

Pentru a stabili faptele, săptămâna trecută, Autoritatea pentru Reglementarea şi Supravegherea Telecomunicaţiilor şi Transporturilor (ATT) a anunţat că a demarat o anchetă.

De asemenea, aceeași autoritate a avertizat că va amenda compania aeriană BoA cu echivalentul a ceva mai mult de 10.000 de dolari.

Dispariția lui Tito se dezbate la nivel înalt

În concluzie, căutarea motanului Tito a devenit o chestiune de stat în Bolivia, acesta fiind în prezent căutat de un minister şi de nu mai puţin de patru instituţii.

Și pentru că „pisoiului îi place tonul” potrivit unei declarații (transmisă în direct la postul naţional de televiziune) a ministrului lucrărilor publice, Edgar Montano, autorităţile boliviene au amplasat mâncare şi apă în perimetrul aeroportului din Tarija.

„Să sperăm că Tito va apărea”, a precizat Edgar Montano, citează stiri.tvr.ro.