Diverse

Pe un taximetrist l-a salvat propria mașină care s-a defectat pe drum, având și tâlharii în ea

Pe un taximetrist l-a salvat propria mașină care s-a defectat pe drum, având și tâlharii în ea
Foto: Autoblog

Doi bărbați, ambii de 23 de ani, originari din raionul Edineț, Republica Moldova, au fost reținuți de Poliție, fiind suspectați de comiterea unei tâlhării.

Pe un taximetrist l-a salvat propria mașină care s-a defectat pe drum, având și tâlharii în ea

Cei doi moldoveni au bătut și jefuit un taximetrist, în apropierea satului Bilicenii Noi din raionul Sângerei, transmite Știri.md.

Victima, în vârstă de 28 de ani, a declarat polițiștilor că, în seara de 10 mai, în jurul orei 21:30, în timp ce se afla la serviciu, a primit telefon de la o persoană necunoscută care a solicitat servicii de taxi pentru a ajunge din orașul Edineț, în satul Brătușeni.

La scurt timp, șoferul a preluat de la stația de autobuze din Edineț doi bărbați pentru a-i transporta spre localitate.

Aproape de destinație, cei doi pasageri l-au luat prin surprindere pe șofer, forțându-l să iasă din mașină. Apoi, povestește victima, clienții i-au aplicat mai multe lovituri pe diferite regiuni ale corpului, l-au legat cu o centură, după care l-au urcat pe bancheta din spate, dar nu înainte de a-i lua telefonul mobil și 300 de lei (mdl).

Ulterior, unul dintre bănuiți a urcat la volanul mașinii și și-au continuat deplasarea spre municipiul Bălți.

Ajungând în apropierea satului Mândreștii Noi din raionul Sângerei, aceștia au oprit brusc automobilul, din cauza unor defecțiuni tehnice survenite pe traseu.

Profitând de faptul că ambii bărbați au ieșit din automobil, victima a reușit să fugă, solicitând ajutorul poliției.

La scurt timp, suspecții au fost reținuți. Aceștia și-au recunoscut vina. Dacă vor fi găsiți vinovați, ei riscă până la 10 ani de închisoare pentru tâlhărie.

Cazurile acestea sunt din ce în ce mai frecvente în toată Republica Moldova, pe fondul sărăciei accentuate, dar și a degradării morale care are loc, mai ales la sate, în cea mai mare parte din cauza consumului de alcool excesiv.