Lifestyle

La ce se pot folosi, mai exact, cojile de banane. Nu le mai aruncați”

La ce se pot folosi, mai exact, cojile de banane. Nu le mai aruncați”

Bananele sunt unele dintre cele mai hrănitoare fructe recomandate de multe ori persoanelor în convalescență sau după efortul fizic. Acest delicios fruct are capacitatea de a echilibra rapid nutrienții din organism. Ele pot încărca o persoană cu energie pentru un antrenament intens la sala de sport și, mai mult, conțin endorfine care fac o persoană fericită.

Cu toate acestea, bananele sunt menționate pe o listă scurtă cu alimente extrem de nutritive și sățioase, recomandate pentru a echilibra aportul de vitamine și minerale din organism și a potoli senzația de foame, însă nu numai fructele îți poate fi de folos, ci și coaja.

1. Poate fi folosit pentru purificarea apei. Coaja de banană este un filtru natural, deoarece absoarbe plumbul și mierea din apă. Doar puneți-l într-un castron cu apă și lăsați-l câteva ore.
2. Acesta este un îngrășământ excelent pentru plantele de apartament. Se toarnă 2-3 cruste cu 2 litri de apă. Insistați timp de două zile, apoi îndepărtați crustele. Se amestecă infuzia cu apă 1: 1 și se udă florile.
3. Coaja curăță perfect argintăria! Măcinați-l și adăugați puțină apă pentru a obține consistența unei paste. Frecați vasele cu acest amestec și apoi clătiți totul sub apă curentă.
4. Uleiurile naturale, enzimele și alte elemente conținute în coaja de banane promovează perfect vindecarea rănilor, precum și ameliorează afecțiunile după arsuri, mușcături, zgârieturi și vânătăi.
5. Masați pielea cu o bucată de coajă de banană coaptă , încercând să frecați conținutul pe partea moale. Acest masaj poate fi efectuat la fiecare câteva zile. Acizii și substanțele nutritive naturale din fructe conținute în coajă exfoliază ușor pielea, o hrănesc și o hidratează.
6. Pe lângă îmbunătățirea stării pielii, coaja de banană vă poate albi dinții și chiar întări smalțul dinților în același timp, deoarece conține substanțe precum potasiu, calciu, magneziu, mangan și fosfor. Luați o bucată de coajă de banană și spălați-vă dinții cu ea. Acest lucru trebuie făcut după spălare cu pastă simplă.
7. Coaja de banană conține ceară, astfel încât să o puteți folosi în siguranță în loc de lustruire pentru pantofi. Lustruiește perfect pantofii.
8. Bananele conțin potasiu, iar cantitatea din coaja de banane este de câteva ori mai mare. Începeți să faceți piure de coji de banane și mere. După ce ați mâncat acest fel de mâncare, crește nivelul de serotonină și dopamină din organism, potrivit batranete.com.