Lifestyle

Peștele a fost capturat, după ce a fost adus în lac în urmă cu 20 de ani. „Morcov” va fi peștele imens care va muri de bătrânețe

Peștele a fost capturat, după ce a fost adus în lac în urmă cu 20 de ani. „Morcov” va fi peștele imens care va muri de bătrânețe

În sfârșit, un pește imens, auriu, a fost capturat de un pescar, după ce în urmă cu 20 de ani fusese aruncat în lac și nu pus într-un acvariu.

Andy Hackett l-a prins în undiță pe Carrot, un hibrid crap-koi de 30 kg, eliberat în lacul de pescuit sportiv în urmă cu 20 de ani.

În mod normal, peștii aurii sunt suficient de mici pentru a trăi într-un acvariu în casele oamenilor, petrecându-și orele fericiți, ocupând foarte puțin spațiu, fără a crea probleme.

Cu toate acestea, pescarul Andy Hackett a reușit să cunoască și o versiune mult mai mare a peștișorului norocos, atunci când l-a pescuit după două decenii. Acest specimen de Carrot este unul dintre cei mai mari din lume, cântărind peste 30 kg.

Peștele, cunoscut sub numele de Carrot (Morcov) după culoarea sa portocalie, a fost adus la Bluewater Lakes din Champagne, Franța. Acesta a fost introdus în lac în urmă cu 20 de ani și, de atunci, s-a dovedit a fi un exemplar foarte dificil de prins sau măcar zărit.

Andy Hackett, din Kidderminster, în Worcestershire, s-a chinuit 25 de minute pentru a scoate peștele din apă, a relatat Daily Mail.

Este o specie hibrid de crap de piele și koi și se crede că este al doilea cel mai mare pește de acest tip capturat vreodată.

Bărbatul de 42 de ani a declarat: „Întotdeauna am știut că „Morcov” se află acolo, dar nu m-am gândit niciodată că îl voi prinde.”

„Am simțit că este un pește mare când mi-a mușcat momeala și s-a plimbat cu ea în toate direcțiile. Apoi a ieșit la suprafață, la 30 sau 40 de metri distanță de mal, și am văzut că era portocaliu.”

„M-am simțit genial să-l prind, dar a fost și pur noroc”.

Andy a făcut o fotografie cu el înainte de a-i da drumul înapoi în apă.

Managerul lacului de pescuit, Jason Cowler, a declarat: „L-am adus pe Carrot în urmă cu aproximativ 20 de ani ca pe o captură diferită pentru clienți. De atunci a crescut și a crescut, dar nu iese prea des la suprafață. Este foarte evaziv”.