Diverse

Fotografia cu o creatură marină misterioasă, surprinsă de un pescar, uimește și șochează

Fotografia cu o creatură marină misterioasă, surprinsă de un pescar, uimește și șochează

Fotografia surprisă de un pescar, care prezintă o creatură misterioasă din adâncul mării, a stârnit o serie de teorii cu privire la specia de rechin. Nu au lipsit nici glumele din mediul online despre aspectul neobișnuit.

Fotografia cu o creatură marină misterioasă, surprinsă de un pescar, uimește și șochează

O bestie cu ochi masivi a fost scoasă fără viață din adâncurile mării, în largul Australiei. Un pescar descoperă un rechin cu ochi bulbucați și dinți ciudați în cele mai întunecate adâncuri ale mării. Fotografia cu o creatură marină misterioasă, surprinsă de un pescar, a unei vietăți din adâncurile mării, a stârnit o serie de teorii cu privire la specia de rechin, alături de numeroase glume despre aspectul său neobișnuit.

Foto: Trapman Bermagui / Facebook

Descoperirea ciudată se pare că este o specie rară de rechin. În acest caz este vorba despre un exemplar fără viață. Pescarul a descris imaginea ca fiind „de coșmar”.

Descoperitorul, Dean Grubbs, a declarat, pentru Newsweek: „Nu sunt un bucătar. Este un rechin cu pielea aspră, cunoscut și sub numele de o specie de rechin câine de efort. Acești rechini sunt obișnuiți la adâncimi mai mari de 600 de metri. Îi prindem în timpul iernii, de obicei.”

Dean Grubbs, despre care se credea că ar fi pescar, este de meserie director asociat de cercetare la Laboratorul marin și de coastă al Universității de Stat din Florida. Grubbs și-a oferit propria opinie de expert pentru Newsweek.

El a precizat: „În cadrul cercetărilor mele de adâncime, am prins destul de mulți dintre ei în Golful Mexic și în Bahamas.”

Dar cu opinia specialistului nu este de acord colegul lui, Christopher Lowe, profesor și director al California State University Long Beach Shark Lab, care a declarat, potrivit media:

„Mie mi se pare că este un rechin kitefin de adâncime, care este cunoscut în apele din largul Australiei. Mie mi se pare că seamănă cu Dalatias lata; cu toate acestea, descoperim tot timpul noi specii de rechini de adâncime și multe dintre ele arată foarte asemănătoare între ele.”

Ce spun internațuții

Fiara cu ochi masivi, care a fost scoasă din adâncurile mării din largul Australiei, are gură albă proeminentă și un nas foarte ascuțit. Fotografia a stârnit vâlvă pe internet.

Trapman Bermagui din Sydney a fost uimit de captura sa improbabilă de la 2.133 de metri sub apă, la fel ca și utilizatorii rețelelor de socializare, care au oferit propriile teorii, de la cele mai sensibile la cele mai hilare.

De când a încărcat luni (14 septembrie) pe Facebook o fotografie cu capul prădătorului, aceasta a fost apreciată de peste 1.000 de ori și comentată de aproximativ 250 de persoane.

O persoană a reacționat așa: „E o chestie de coșmar.”

„Pare foarte fericit că tocmai și-a scos aparatul dentar, așa că își accentuează gingiile și dinții”, a scris o a doua persoană.

Un al treilea a sugerat chiar că nu era deloc un rechin adevărat, au spus ei: „Făcut de om… fie un sculptor, fie un amestec de ADN, un experiment”.

Pentru mai mulți utilizatori mai sensibili de pe Facebook, creatura misterioasă este un rechin de tip „cookie cutter”, dar Trapman a închis afirmațiile și a dat propria identificare.

Foto: tuktuk.destinatii