Politică

Petre Daea a făcut dezvăluiri despre seiful care se află în Ministerul Agriculturii… „M-am dezmeticit repede”

Petre Daea a făcut dezvăluiri despre seiful care se află în Ministerul Agriculturii… „M-am dezmeticit repede”
Arhiva infoactual.ro

Acuzat că face balet în lanul de porumb, Petre Daea, ministrul Agriculturii, a venit cu explicații într-un interviu la Antena 3:

  • „Tot timpul fac balet cu mintea. Să ştiţi că fac balet cu mintea tot timpul pentru că o am la mine. Nu obosesc”.
  • „Eu sunt ca panoul fotovoltaic. Mă încarc dacă e soare, iar noaptea am energie de peste zi. Aşa că nu stau deloc. Funcţionez tot timpul cu gândul că îmi fac datoria faţă de misiunea pe care mi-au încredinţat-o, prin decizie politică, prin decizie administrativă, prin orice. În momentul când te-ai aşezat pe scaunul răspunderii ministeriale să ştii că eşti responsabil pentru tot, iar tu eşti primul lucrător în minister şi nu altceva”.

”Cum să nu mănânci”

Tot la Antena 3, duminică, ministrul Agriculturii din partea PSD a dezvăluit ce preferă să mănânce de sărbători cu familia.

„Ce fac românii. Preferinţele mele sunt legate de ce fac aceşti români minunaţi, indiferent unde mă aflu. Dacă faci o sarma, mâncăm o sarma. Dacă faci o răcitură, mâncăm o răcitură. Dacă este o carne pe gratăr, dacă este una la ceaun, mâncăm. Cum să nu mănânci?”, a explicat ministrul Agriculturii.

„Ştiu să gătesc, dar nu am timp”

„Ştiu să gătesc, dar nu am timp. Eu de toate fac pentru că am învăţat de la muma. Mă lăsa acasă să nu mor de foame. Găseam şi lemne să aprind focul, scoteam şi apa din fântână să fac mămăliga, găseam şi făina să o învârtesc, găseam şi lingura de lemn să nu se prindă şi ştiam să fac. Singur te învaţă. Te învaţă nevoia şi te învaţă dorinţa de a trăi şi a fi bine. Eu am avut şi nevoie pentru că eram copil sărac. Am avut şi dorinţa de a fi bine, am avut şi plăcerea de a face, am avut şi dragoste de fraţi, dragoste faţă de părinţi, într-un cuvânt am făcut ceea ce trebuia şi sunt foarte, foarte mulţumit”, a mai precizat ministrul Agriculturii.

Soţia „a obosit să mă mai sune„

Întrebat fiind dacă soția îl sună să vină acasă mai devreme, Petre Daea a răspuns: „A obosit să mă mai sune. Tot timpul îi răspund. Eu răspund la telefoane şi la 12 noaptea, cu atât mai mult la soţie. A fost şi cazul la dumneavoastră de la televizor, ajunsesem acasă şi aşezasem capul pe pernă şi telefonul pus pe pernă a început să mă întrebe. M-am dezmeticit repede”.

La Ministerul Agriculturii se află un seif de 500 de kilograme

Potrivit lui Daea, în anul 2019, la plecarea sa din Ministerul Agriculturii, acesta a lăsat sub cheie activitatea concretă pe care a desfășurat-o. Dar, din nefericire, ministrul care i-a luat locul n-a deschis seiful care ascundea realizările, proiectele şi programele din agricultura românească.

În acest sens, la Antena 3 CNN, Petre Daea a precizat:

  • „M-am gândit în momentul acesta la ce am lăsat în 2019. Şi am lăsat într-un seif de 500 de kilograme tot ceea ce s-a împlinit până la momentul respectiv, atât din punct de vedere al colaborării cu structurile europene și cu realizările pe care le-am avut în momentul în care am deținut președinția Consiliului Uniunii Europene, cât și proiecte și programele din România rugându-l pe ministrul de atunci să le continue. Și din nefericire, n-a deschis seiful, înseamnă că l-a uitat din momentul în care a pierdut și cheia”.
  • „I-am lăsat un ordin de ministru în care nu putea să desigileze acel seif decât prin ordin de ministru, că am zis să păstreze în memoria instituțională ce trebuie. Din nefericire, a stat timpul acolo, din nefericire doi ani de zile într-un sector extrem de important, cum este acesta al irigațiilor, nu s-a făcut mare lucru, ba dimpotrivă. Unele obiective s-au oprit”.