Diverse

Plaja magică înstelată din Maldive, unul din spectaculoasele locuri pe care planeta ni le poate oferi

Plaja magică înstelată din Maldive, unul din spectaculoasele locuri pe care planeta ni le poate oferi
hindustantimes.com

Superba plajă din Maldive este acoperită de lumini extraordinare care strălucesc frumos noaptea. Este cu adevărat o priveliște de văzut și unul dintre numeroasele locuri minunate pe care planeta le poate oferi.

Spectacolul unic din Insula Vaadhoo

În Maldive, există un grup de insule care este cunoscut în mod colectiv ca Raul Atoll. Unele dintre insule sunt locuite în timp ce altele nu sunt obișnuite.

Printre insulele habitate, există o insulă cu adevărat unică, cunoscută sub numele de Insula Vaadhoo.

Insula Vaadhoo, renumită în întreaga lume pentru un spectacol cu ​​adevărat unic și uluitor, a ajuns să fie cunoscută ca „marea stelelor”. Astfel, pe timp de noapte, nisipul și valurile sunt de un albastru strălucitor, dând impresia cerului și a stelelor sale pe plajă.

Cum explică oamenii de știință acest fenomen

Explicația pentru această strălucire, dată de Woodland Hastings de la Universitatea Harvard, este destul de simplă. Un anumit tip de fitoplancton, cunoscut sub numele de dinoflagelat, este cel responsabil de strălucire.

Dinoflagellatele strălucesc albastrul magic după introducerea oxigenului în apă. Interesant este că strălucirea este un mecanism de apărare împotriva prădătorilor. În plus, chiar dacă fitoplanctonul este consumat de pește, luminarea continua, astfel marcând peștele ca ținte altor prădători.

Știința exactă a ceea ce se întâmplă implică impulsuri electrice din interiorul dinoflagelitelor, o schimbare a pH-ului în corpurile lor și, în final, o reacție chimică care declanșează luminescența după introducerea oxigenului.

Un alt lucru care face acest fenomen unic este proeminența sa. Alte părți ale lumii, cum ar fi Leucadia (California), Insulele Lakshadweep (India), Mosquito Bay (Puerto Rico) și unele părți ale Japoniei au și ele ceva similar, însă niciun fenomen nu este la fel de proeminent ca în Vaadhoo.

Insula Vaadhoo, atracție turistică

“Marea de stele” este o combinație de atracții uluitoare și de vreme tropicală fantastică. De aceea, Insulele Vaadhoo și Maldive, în general, reprezintă o destinație turistică populară pentru milioane de oameni din toate colțurile lumii în fiecare an.

Iubitorii de natură și entuziaștii de fotografie sunt toți atrasi de acest loc magic în fiecare an. Vizitatorii preferă să iasă la mare în orele dimineții și la prânz, pentru a observa atracțiile frumoase, pentru a face fotografii și a se bucura de briza mării, iar noaptea se bucură de spectacolul cu adevărat magic al bioluminescenței.

Habitatul din jurul Insulei Vaadhoo

În ceea ce privește habitatul din jurul insulei Vaadhoo, acesta este unul de natură marină. În apropiere, marea este plină de viață marină, sub forma unor microorganisme cunoscute sub numele de fitoplancton, pește și vegetație de coastă (cum ar fi palmieri) pe maluri.

Clima în Insula Vaadhoo

În insula Vaadhoo, clima este una dominată de temperaturi calde până la temperaturi înalte tipice regiunilor tropicale.

Toate lunile au o temperatură maximă cuprinsă între 30 și 32 ° Celsius în timpul zilei. Nopțile sunt ușor mai reci. Cea mai mare temperatură atinsă este în lunile septembrie și octombrie, potrivit ro.ripleybelieves.com