Info Actual

Info Actual > Diverse > Planta care vindecă zeci de afecțiuni. Indiciu? Este cea mai aromată, versatilă și apreciată din bucătăria ta
Diverse

Planta care vindecă zeci de afecțiuni. Indiciu? Este cea mai aromată, versatilă și apreciată din bucătăria ta

Planta care vindecă zeci de afecțiuni. Indiciu? Este cea mai aromată, versatilă și apreciată din bucătăria ta

Planta care vindecă zeci de afecțiuni. Indiciu? Este cea mai aromată, versatilă și apreciată din bucătăria ta. Este miraculoasă pentru organism. Condimentele sunt utilizate pe scară largă în mâncarea mediteraneană pentru a aroma salate, sosuri, deserturi și nenumărate rețete. Busuiocul este unul dintre cele mai populare pentru aroma sa, dar puțini știu despre proprietățile sale medicinale.

Busuiocul, “cea mai veche plantă”, aşa cum mai este numită, este una dintre cele mai versatile, aromate şi apreciate plante atât în bucătarie dar şi în medicina naturistă.

Planta care vindecă zeci de afecțiuni. Este cea mai aromată, versatilă și apreciată din bucătăria ta

Busuiocul este un puternic anti-inflamator datorită uleiurilor esențiale:

Eugenol, citronelol, linalool, citral, limonena și terpineol, sunt doar câteva dintre uleiurile din busuioc. Efectul inhibator de enzime al eugenolului poate ajută în cazul artritei reumatoide sau al afecțiunilor inflamatorii ale colonului.

Protejază ADN-ul

Orientinul și viceninarinul sunt doi flavonoizi hidrosolubili din busuioc, care ajută celulele albe sanguine să protejeze structurile celulare și cromozomii de radiații, că și de deteriorările bazate pe oxigen.

Busuiocul favorizează sănătatea cardiovasculară

Nivelul înalt de magneziu ajută mușchii și vasele de sânge să se relaxeze, îmbunătățind fluxul sanguin. Exercițiul fizic este doar o parte a sănătății cardiovasculare; și nutriția este crucială.

Busuiocul este originar din Asia și India tropicală; a fost cultivat acolo pentru mai mult de 5000 de ani. Numele vine de la grecescul basileus, care înseamnă rege.

Consemnări străvechi din 907 d. Ch. demonstrează existența busuiocului dulce în regiunea Hunan a Chinei. A migrat către vest că plantă întreagă, deoarece poate fi cultivat cu ușurință la interior, ferit de expunerea la îngheț.

Astăzi busuiocul nu este utilizat doar pentru condimentare, ci și în parfumerie, tămâie și remedii naturale.