Social

Planul românilor: iau cu asalt litoralul în minivacanța de Rusalii

Planul românilor: iau cu asalt litoralul în minivacanța de Rusalii
Constanța 100%

Rezervările pentru minivacanța de Rusalii au început încă din luna ianuarie, iar zilele acestea, românii s-au înghesuit în stațiunile de la Marea Neagră pentru a petrece alături de familie și prieteni, dar și pentru a ieși din cotidian. Numărul de rezervări pentru perioada 10-13 Iunie a crescut cu 20% față de aceeași perioadă a anului trecut, de exemplu.

Litoralul arhiplin de Rusalii: românii iau cu asalt plajele în minivacanță

Sărbătoarea Rusaliilor i-a îndemnat pe mulți români să facă punte la sfârșit de săptămână pentru o escapadă mai lungă la mare, la începutul verii. Conform datelor de pe litoralulromânesc.ro, peste 90% dintre unitățile de cazare de pe litoral vor fi deschise, unele ajungând chiar să atingă cote de ocupare de 100% timp de mai multe zile. Mulți dintre cei care au făcut deja rezervare pentru minivacanță au fost atrași de ofertele special create pentru această sărbătoare, cu tarife ce pornesc chiar de la 59 de lei pe noapte pentru două persoane la un hotel de două stele, în stațiuni precum Olimp, Neptun sau Eforie Sud.

Prețuri mai bune găsiți la Eforie Nord

La trei stele, lucrurile stau la fel de bine în stațiuni precum Eforie Nord, unde un pachet de trei nopți cu mic dejun inclus pentru două persoane costă doar 468 de lei. De asemenea, cuplurile care optează pentru servicii all inclusive la condiții de patru stele în stațiunea Jupiter vor trebui să achite 1800 de lei pentru trei nopți.

Vacanțele copiilor duc la aglomerări

Ionuț Nedea, CEO al unui turoperator, este de părere că minivacanța de Rusalii reprezintă un preambul pentru mulți români care obișnuiesc să-și ia concediu abia după ce copiii intră în vacanța școlară. Bazat pe estimările pe care le are pentru Rusalii, el susține că litoralul va fi și anul acesta destinația internă principală unde se vor îndrepta românii în cursul lunilor de vară. Acesta este un trend care s-a accentuat în timpul pandemiei, când restricțiile nu permiteau călătorii în străinătate, și care continuă și în prezent.