Actual

A început litoralul pentru toți. Unde te poți caza cu doar 35 de lei pe noapte

litoralul Mării Negre sursă foto: capital.ro
sursă foto: capital.ro

Prima zi a lunii septembrie aduce o nouă oportunitate de distracție. Românii care nu s-au săturat de vacanțele la mare, pot pleca din nou în această lună. Dar, aceștia vor avea parte de o surpriză plăcută. A început perioada programului „Litoralul pentru toți”. Prețurile de la malul mării au scăzut extrem de tare.

Oamenii se pot bucura acum de o vacanță, fără a se gândi la stresul bugetului. Programul permite mai multor persoane să-și ia o vacanță la mare, la costuri mai reduse.

Litoralul pentru toți

A început oficial perioada de extrasezon. Oamenii care doresc să se mai bucure de un weekend la mare, pot profita de prețuri foarte bune. Persoanele care aleg să se bucure de vremea bună din această perioadă, pot alege litoralul românesc. Prețurile au scăzut substanțial, fiind cu mult mai mici față de cele din plin sezon.

Federația Patronatelor din Turismul Românesc (FPTR) a făcut un anunț important pentru români. Începe cea de-a 42-a ediție a programului Litoralul pentru toți. Se adresează tuturor turiștilor care doresc să petreacă timp pe litoral în afara sezonului. Programul începe vineri, 1 septembrie, și se va desfășura până pe 30 septembrie.

35 de lei, o noapte de cazare

Prețurile din acest an sunt extrem de mici. Anumite stațiuni au scăzut considerabil tarifele de cazare. Un hotel de 2 stele din stațiunea Eforie Nord oferă cel mai ieftin pachet. Pentru un sejur de minimum 5 nopți, prețul începe de la 35 de lei de persoană pe noapte. Dar, în acest pachet, mesele nu sunt incluse.

„Românii se pot caza în hotelurile si pensiunile  clasificate din staţiunile de la Marea Neagră. Cu preţuri începând de la 35 de lei pe noapte.” a anunțat Federaţia Patronatelor din Turismul Românesc.

Reducere de 70%

Conform FPTR, majoritatea hotelurilor și pensiunilor au implementat acum tarifele de anul trecut. Așadar, oamenii se vor bucura din septembrie de tarife mult mai mici.  „Pachetele turistice sunt cu până la 70% mai ieftine în comparaţie cu tarifele din vârf de sezon.” anunță reprezentanții din turism.

Programul „Litoralul pentru toți” se adresează tuturor turiștilor care doresc să petreacă o vacanță în afara sezonului.  Inițiativa se află acum la cea de-a 42-a ediție. Se desfășoară în perioada 1-30 septembrie 2023. În septembrie, de prețurile mai mici la malul mării ar putea beneficia peste 40.000 de vizitatori, potrivit proiecțiilor FPTR.

Aglomerație pe litoral

Ofertele de cazare pentru perioada „Litoralul pentru toți” vor fi vândute direct de hoteluri. De asemenea, oamenii pot achiziționa oferte de cazare de la agențiile de turism partenere.

Conform rezervărilor realizate, se estimează că litoralul va fi foarte aglomerat în septembrie. „”Pe baza rezervărilor făcute până în acest moment, estimăm că luna septembrie va fi una aglomerată pe litoralul românesc. Interesul ridicat manifestat de turişti îi determină pe hotelieri să menţină unităţile de cazare deschise.” a explicat  Dragoș Răducan, președintele Federației Patronatelor din Turismul Românesc.

Hoteluri pentru toate gusturile

Conform experților din turism, există la acest moment oferte de cazare pentru toată lumea. Indiferent de preferințe sau gusturi, oamenii pot găsi oferte bune de cazare în toate stațiunile. De asemenea, hotelurile disponibile în cadrul programului sunt între 2 sau 4 stele, conform Observator .