Social

Poliția Română este lăudată de Ambasada Israelului. Copila de cinci ani a fost eliberată grație suportului oferit de Țara Sfântă

tricolorul și steagul Israeluluifoto: capital.ro
FOTO: capital.ro

Recentul eveniment în care un copil de 5 ani a fost sechestrat de tatăl său a atras atenția israelului. În timpul evenimentului care s-a consumat în județul Ilfov un bărbat s-a baricadat împreună cu fetița lui sub amenințarea buteliilor cu gaz. Întreaga întâmplare a fost filmată în timp real și postată pe rețelele de socializare.

După ce Poliția Română a solicitat sprijin din partea autorităților israeliene, a fost deschisă o cameră de comandă a echipei de negociere a poliției din Israel printre care s-au aflat interpreți și psihologi.

Ambasada Israelului felicită acțiunea Poliției Române

la fața locului s-a deplasat și unul dintre reprezentanții poliției israeliene, responsabil cu realizarea comunicării între partea israeliană și cea română. Echipa de negociatori israelieni a furnizat toate datele necesare echipei români.

În acest sens, Ambasada Israelului a felicitat efortul Poliției Române în frunte cu cel care s-a aflat în fruntea negocierilor, care de altfel au durat mai bine de 20 de ore.

„Felicităm Poliția Română pentru succesul înregistrat în salvarea de vieți omenești, în frunte cu comisarul care a fost prezent la fața locului și a gestionat evenimentul umăr la umăr cu echipa de negociere, cu răbdare, timp de peste 20 de ore”. Totodată, Ambasada din Israel a precizat că relația dintre forțele de poliție din cele două state funcționează în mod optim datorită cooperării fructuoase prin care sunt desfășurate activități comune de învățare și instruire.

Bărbatul se află în custodia autorităților

„Subliniem faptul că relația dintre forțele de poliție din Statul Israel și din România funcționează în mod optim, cele două instituții se bucură de o cooperare fructuoasă și desfășoarã în comun activități de învățare și instruire”, se arată în comunicatul emis de Ambasada Israelului.

În urma activității de negociere a Poliției Române, fata se află în custodia polițiștilor, în afara oricărui pericol. De asemenea, bărbatul se află în custodia Poliției Române. În urma activităților derulate în cadrul operațiunii, nici fetița, nici bărbatul și nici forțele de ordine nu au suferit vătămări”, au precizat autoritățile române. Reamintim faptul că Evenimentul în care o fetiță de cinci ani a fost sechestrată de tatăl său s-a consumat în Chiajna.

„Bărbatul a avut grijă de minoră, nu a fost agresiv cu ea. Minora nu  a suferit leziuni corporale, e în afara oricărui pericol. Negociatorii au deschis un canal de comunicare cu el de aseară, au comunicat permanent cu el. Bărbatul nu are revendicări. Bărbatul a cerut mâncare pentru copil, hrana i-a fost oferită de negociatori.   Polițiștii, prin structurile prezente la fața locului, doresc o soluționare amiabilă a acestui eveniment și desfășoară toate activitățile din competență” a mai precizat Poliția Română.