Lifestyle

Politician român, profesor de istorie și…jucător la Cazino! A câștigat mult, dar a și pierdut pe măsură

Politician român, profesor de istorie și…jucător la Cazino! A câștigat mult, dar a și pierdut pe măsură
pixabay.com

”Da, e vorba de câștiguri la cazino. Câștigul a fost tradițional, la păcănele”.

Un senator român a câștigat 77.000 de lei la păcănele.  “Am fost un împătimit”, a declarat politicianul.

Cine este politicianul român, jucător la Cazino

Despre viciul care l-a făcut să câștige, dar să și piardă sume uriașe de bani la jocuri de noroc, politicianul a relatat povestea  într-un interviu pentru  FANATIK. Este vorba despre senatorul de Ialomița din partea AUR, Adrian Costea.

În cea mai recentă declarație de avere, senatorul a trecut un câștig de 77.062 de lei la ”jocuri”. Dar suma nu se regăsește nici în conturile și nici în investițiile recente ale politicianului de 35 de ani.

Ce s-a întâmplat cu banii

Adrian Costea, totodată și profesor de istorie, a spus că este vorba despre un câștig provenit din jocuri de noroc, iar toți banii câștigați au fost jucați și pierduți, într-un timp foarte scurt.

Adrian Costea a declarat: ”Eu m-am consultat și cu cineva de la juridic și am declarat banii ăștia. Chiar dacă nu se regăsesc în conturi, ei se regăsesc pe extrase de cont. Dacă nu-i declaram, intram în alte probleme”.

Potrivit celor declarate, tânărul senator nu a reușit să salveze nimic din câștigul respectiv, așa cum s-a întâmplat și cu alte sume pe care le-a câștigat în trecut.

Adrian Costea a recunoscut că “suferă” de acest viciu, afirmând, totodată,  că a renunțat la această ”pasiune” în urmă cu 6 luni.

De asemenea, AdrianCostea, a spus:

  • ”Da, e vorba de câștiguri la cazino. Câștigul a fost tradițional, la păcănele. Dar știți care e treaba? Banii au fost reinvestiți încă o dată, tot în jocuri de noroc și au fost pierduți. Deci, nu m-am ales cu nimic. Din păcate, e un viciu foarte greu. Eu pot să spun că sunt fericit că am reușit să scap de el. Da, am fost un împătimit al jocurilor. N-am ajuns la stadiul la care să intru în datorii, slavă Domnului. Dar am avut mereu, din cauza asta, nesiguranță financiară”.
  •  ”A fost mereu o contradicție între statutul meu social și această patimă”

Adrian Costea a afirmat și că ajunsese să piardă nu doar bani ci și foarte mult timp în online, pe site-uri specializate în jocuri de noroc. ”Acum am aproape 6 luni de când n-am mai jucat”

Ce l-a determinat pe Adrian Costea să renunțe la jocurile de noroc

Adrian Costea a precizat că, desi a fost foarte greu, a renunțat la acest viciu întrucât statutul de senator, cu cel de profesor de istorie și cu cel de jucător intră în contradicție.

În acest sens, senatorul a declarat:

  • ”Ăsta a fost unul dintre motivele pentru care m-am decis să renunț. Pentru că mereu a fost o contradicție între statutul meu social și o asemenea patimă. Îți trebuie multă ambiție să scapi de acest viciu. În aceste situații, nu e suficient să reduci fenomenul ci să-l stopezi. Dacă îți propui doar să-l reduci, vei reveni, e recurent”.
  • ”E un stigmat. Dependenții intră în datorii și ajung să-și piardă familiile”

”În lumea asta, a împătimiților jocurilor de noroc, tot ce se câștigă, se pierde imediat”

Referitor la câștigurile din trecut, senatorul AUR a ezitat să vorbească, menționând că, atâta timp cât toți banii obținuți din acest ”sport” sunt reinvestiți în jocurile de noroc, aceștia nu mai pot fi trecuți la profit. Acesta a spus că nu doar el se află în situația de a fi pierdut sume mari ci toți împătimiții de jocuri de noroc:

”În lumea asta, a împătimiților jocurilor de noroc, tot ce se câștigă, se pierde imediat. De asta, trebuie să tragi o linie și să înțelegi că nu te alegi cu nimic, nu te îmbogățești. Un împătimit va dori din ce în ce mai mult și până la urmă va pierde”.

 Dependenții de jocurile de noroc trebuie să fie considerați o categorie vulnerabilă

Potrivit senatorului, dependenții de jocuri de noroc pot fi considerați o categorie vulnerabilă și ar trebui să primească ajutor, la fel ca în cazul oricărui alt timp de dependență. În acest context, Costea a concluzionat:

”Există acest stigmat social… Este un fenomen scăpat de sub control, iar statul român nu-i protejează pe cei care devin dependenți și intră în datorii, ajung să fie părăsiți de familie și prieteni. E un fenomen social grav”.

Pe scurt, despre Adrian Costea

Senatorul Costea, s-a născut la 09.09.1987, în orașul Fetești, județul Ialomița. Pe parcursul timpului, acesta s-a remercat prin activitatea de blogger și autor de articole pe teme de istorie, fiind premiat de 2 ori în cadrul unor concursuri regionale de jurnalism.

Este căsătorit cu Cristina Costea, profesor și director al unei școli generale din Ialomița.

În ceea ce privește averea, conform celei mai recente declarații, Adrian Costea deține:

  • un apartament de 95 mp în Ialomița
  • un automobil Peugeot achiziționat în 2020
  • un credit de 36.000 de euro, la CEC, pe care trebuie să-l achite până în anul 2050
  • 300 de lei în contul curent