Diverse

Polițiști pe trotinetă, noua modă din Piatra Neamț. De ce s-a luat o asemenea decizie

Polițiști pe trotinetă, noua modă din Piatra Neamț. De ce s-a luat o asemenea decizie

Suntem obișnuiți să vedem polițiști în mașini, pe motociclete, pe cai, dar iată că acum a apărut o nouă modă: trotinetele. Pentru moment, polițiștii locali au fost văzut călare trotinetele electrice la Piatra Neamț, dar nu ar mira pe nimeni dacă acest lucru s-ar extinde în toată țara.

Sunt mai ieftine ca mașinile

De ce au ales polițiștii locali din Piatra Neamț să încalece trotinetele electrice? Din două motive, a explicat șeful Poliției Locale Piatra Neamț. Primul, pentru că vor ajunge mai repede la cazuri și al doilea, pentru că sunt mult mai ieftine decât mașinile. Acestea fiind spuse, Poliția Locală din Piatra Neamț a încheiat un parteneriat cu o firmă care închiriază trotinete din oraș și toată lumea e bucuroasă.

Deocamdată, nimeni nu a precizat dacă agenții se vor plimba în aer liber și când va veni gerul…  „O să ajute pe viitor timpul de reacție la eventualele sesizări din partea cetățenilor sau eventual alte situații care implică intervenția polițiștilor locali în acele zone”, a declarat Eugen Pancu, director la Poliția Locală Piatra Neamț.

„M-am obișnuit, mi se pare ușor de condus”

Polițiștii au îmbrățișat această idee, s-au obișnuit să conducă trotineta electrică, ba chiar consideră că le este de un ajutor real. „Avem instalată pe telefonul mobil personal o aplicație a celor de la firma cu trotinetele și scanăm codul QR și ne deplasăm după deblocarea trotinetei. (…)

Până acum nu am mers niciodată, astăzi fiind prima dată când merg cu ea. M-am obișnuit, mi se pare ușor de condus și este un ajutor pentru noi, mai ales pentru a ne deplasa la sesizări. (…) Este o idee foarte bună, ne ajută în munca noastră de zi cu zi, având în vedere că avem deplasări destul de lungi pe străzile municipiului”.

Ce spune primarul

La fel de încântat este și primarul din Piatra Neamț, care consideră că acest proiect pilot se dorește a fi extins. „Patru polițiști locali vor utiliza în fiecare zi trotineta fiind o experiență de tipul unui proiect pilot pe care vrem să îl extindem în ideea optimizării costurilor activității poliției locale”, a mărturisit edilul orașului, Andrei Carabelea.

Deocamdată sunt scoase pe traseu patru trotinete pentru patrulă, dar autoritățile locale vor să aibă parte de acest mijloc de transport și polițiștii de circulație.

Sursă foto: digi24