Diverse

O femeie a ajuns la închisoare doar pentru că a condus beată o trotinetă electrică

O femeie a ajuns la închisoare doar pentru că a condus beată o trotinetă electrică
stirileprotv.ro

Instanța a acordat o amendă de peste 8.000 de euro pentru o femeie de 40 de ani, care a fost arestată în timp ce conducea un scuter electric sub influența alcoolului.

S-a întâmplat în Norvegia, unde femeia a fost depistată și arestată într-o seară de iunie în timp ce conducea pe o stradă pustie din centrul orașului Stavanger, din sud-vestul orașului.

Ce alcoolemie avea femeia în sânge

Aceasta a fost testată cu aparatul etilotest, iar alcoolemia era triplă față de cea permisă în Norvegia (1,4 grame pe litru, ceea ce este cu mult peste limita legală de 0,5 g/l).

În Norvegia, scuterele electrice sunt clasificate în aceeași categorie ca și alte vehicule cu motor.

De obicei, instanțele din toată țara condamnă, șoferii beți, la închisoare și amenzi care depășesc o dată și jumătate salariul lunar al infractorului.

Instanța din orașul Sandnes, situat la sud de Stavanger, a fost indulgent și a acordat amenzi cu 80.000 de coroane (8.308 euro), deși acuzarea a cerut amenzi de 93.000 de coroane (9.658 euro). Pe lângă amenda de 8.308 euro, femeia a primit și o pedeapsă de două săptămâni de închisoare cu suspendare.

Ce verdict a dat instanța de judecată în acest caz

„Instanța reține că inculpatul a condus doar câteva minute și că nu mai erau alte vehicule sau pietoni în zonă”, se arată în verdictul de marți, 23 august 2022.

Totodată, judecătorul a adăugat că „Nu există nicio dovadă că aceasta a fost o situație periculoasă”, menționând, de asemenea, că femeia a pledat vinovată și că un scuter electric ar putea provoca mai puține pagube decât o mașină sau o motocicletă.

Când va putea femeia să își recapete permisul de conducere

Responsabilă cu resursele umane ale unui start-up, tânăra de patruzeci de ani  nu va mai putea conduce timp de un an și jumătate (18 luni), după care va trebui să susțină un examen pentru a-și recăpăta permisul de conducere, potrivit thepostedia.com