Actual

Pompierii nu reușesc să stingă un incendiu de vegetație. Italia depășită de situație

Pompierii nu reușesc să stingă un incendiu de vegetație. Italia depășită de situație

De cinci zile, în zona orașul italian L’Aquila pompierii nu reușesc să stingă un incendiu de vegetație, care s-a extins din munți până în zona de câmpie, riscând să ajungă la locuințele oamenilor.

În provincia L’Aquila locuiesc cu rezidență circa 2.000 de cetățeni români din 26.000 cât se înregistrează în întreaga regiune Abruzzo.

Îngrijorarea este tot mai mare cu cât în ultimele ore din cauza unui vânt puternic flăcările s-au apropiat tot mai multe locuințele din zona Monte Petrino. Mulți cetățeni se află în stradă.

Focul ar putea ajunge chiar și până la Madonna Fore și San Giuliano, zone frecventate în general vara de mulţi locuitori din regiune, afectate deja de un alt incendiu de proporții în 2007.

Operațiunile de stingere a flăcărilor cu avioane și elicoptere de intervenție au fost intensificate din această dimineață. La fața locului, pe lângă pompieri se află și voluntarii Protecției Civile, Armata, forțele de ordine și poliția locală. Până la ora actuală nu au fost descoperite persoanele care au declanșat incendiu