Info Actual

Info Actual > Diverse > Poți spune adio insomniilor! Aceste remedii naturiste te vor scăpa de alte tratamente
Diverse

Poți spune adio insomniilor! Aceste remedii naturiste te vor scăpa de alte tratamente

Poți spune adio insomniilor! Aceste remedii naturiste te vor scăpa de alte tratamente

Calitatea somnului are o influență considerabilă asupra sănătății noastre, deci este esențial să menținem o rutină zilnică care să ne ajute să dormim orele necesare. Cu toate acestea, multor oameni le este greu să adoarmă și chiar suferă de insomnie.

Dormitul cu un telefon mobil sau cu orice ecran vă poate fura somnul și vă poate activa creierul datorită luminii albe emise de dispozitive.

Exerciții înainte de culcare pentru a dormi mai bine

Ți-e greu să dormi noaptea? Te întorci constant în pat? Există mai multe tulburări legate de somn, iar una dintre ele este insomnia. Potrivit Societății Spaniole a Somnului (SES), aceasta este cea mai frecventă tulburare de somn în populația generală și unul dintre cele mai frecvente motive pentru care oamenii ajung la consult.

Poți spune adio insomniilor! Aceste remedii naturiste te vor scăpa de alte tratamente

Incapacitatea de a adormi poate duce la probleme de calitate a vieții. Unele dintre cauze pot fi  stresul, anxietatea, schimbări în rutina sau obiceiurile noastre, dar si consumul unor produse precum cafeaua sau fumatul.

În acest sens, există câteva remedii naturale de făcut acasă care vă pot ajuta să dormiți mai bine.

Infuzie de valeriană

Proprietățile acestei plante ne pot ajuta să ne relaxăm pentru a dormi mai bine. Această infuzie naturală este extrem de ușor de preparat. Veți avea nevoie de apă, o lingură de valeriană și miere. Este ideal să o luați înainte de a merge la culcare.

Adăugați apa și lingura de valeriană într-o cratiță. Se fierbe 10 minute. Lasă-l să stea aproximativ cinci minute.
Îndulciți cu miere.

Infuzie de frunze de portocale

O altă opțiune bună este această infuzie naturală. Pentru a o prepara aveți nevoie de frunze de portocală, apă și zahăr. Ca si in cazul infuziei de valeriană, va trebui să puneți apa și frunzele de portocal într-o cratiță și să fierbeți timp de cinci minute. Scoateți de pe foc și lăsați să se odihnească. Apoi adăugați zahărul și savurați această infuzie înainte de a merge la culcare.

Ceai de mentă

Această plantă are proprietăți liniștitoare care sunt perfecte pentru a ne ajuta să luptăm împotriva stresului care ne împiedică să dormim. Ai nevoie doar de frunze de mentă și apă. Pentru a-l prepara va trebui să adăugați apă într-o cratiță, să o aduceți la fierbere și când fierbe adăugați menta. După cinci minute scoateți cratița de pe foc și lăsați-o să se odihnească.

Parfumează-ți perna sau așternutul

O altă opțiune  este de a parfuma perna sau așternutul cu uleiuri esențiale, flori sau ierburi precum eucalipt, mușețel, floare de portocal sau hamei. Aceste tipuri de arome ne pot ajuta să reducem stresul, să ne relaxăm și să avem un somn odihnitor.