Social

Poveste cu final neașteptat. Mama nu știa că va avea gemeni și i-a născut în locuri diferite

Poveste cu final neașteptat. Mama nu știa că va avea gemeni și i-a născut în locuri diferite

Unul dintre ei s-a născut în ambulanța SMURD, iar celălalt la Spitalul Județean Constanța. Acasă îi mai așteptă încă patru frați.

O întâmplare cu totul neașteptată!

În urma unor informații oferite de Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Dobrogea”, un apel la 112 a sesizat pompierii despre faptul că o femeie însărcinată are dureri şi contracţii, cadrele medicale fiind de părere că este necesar să o transporte la Spitalul de Urgenţă.

„Sunt gemeni, născuţi în urmă cu puţin timp, însă în locaţii diferite. Primul dintre gemeni s-a născut în drum spre spital, în ambulanţa SMURD Palas iar cel de-al doilea, la Spitalul Judeţean de Urgenţă ‘Sf. Apostol Andrei’, Constanţa. Mama nu ştia că are gemeni iar surprinderea colegilor noştri a fost la fel de mare ca cea a medicului care a preluat pacienta, ştiind că născuse deja”, se arată într-un comunicat de presă transmis de ISU „Dobrogea”.

Salvatorii au fost nevoiți să asiste la nașterea în ambulanță, plini de emoții,

„Evident că am avut mari emoţii. Toţi avem experienţă de ani de zile, dar niciodată nu am avut un asemenea caz. Am văzut multe în toţi aceşti ani, dar, se pare, în meseria aceasta mereu te confrunţi cu o situaţie nouă. Nicio intervenţie nu seamănă cu alta, nicio intervenţie nu este una de rutină”, a spus plt. maj. Ştefan Gărgăianu, citat în comunicat.

Bebeluşul născut în ambulanţa SMURD este o fetiţă „perfect sănătoasă şi foarte frumoasă”, care are în jur de trei kilograme:

„Colegii noştri le-au transportat pe amândouă – mama şi fiica – la Spitalul de Urgenţă. Copilul a fost dus pe Secţia Neonatologie, iar mama, la Ginecologie, pentru consult. La scurt timp însă, echipajul SMURD, care aştepta cu nerăbdare să vadă dacă ambele sunt bine, a fost anunţat că mama avea, de fapt, gemeni iar cel de-al doilea copil s-a născut la spital, spre surprinderea pompierilor militari, dar mai ales a medicului care ştia că aceasta deja născuse”, a declarat purtătorul de cuvânt al ISU „Dobrogea”, Oana Manoilă.

Acasă sunt așteptați de încă patru frați:

„Felicitări echipajului SMURD: plt. maj. Ştefan Gărgăianu, plt. maj. Nicolae Romaneţ, plt. Marian Cristian Leca şi voluntarului SMURD Cristina Tudorache”, se mai arată în comunicat.