Diverse

Poveste incredibilă: O mică ambarcațiune românească a salvat pasagerii de pe un mega-iaht care s-a scufundat. Video

Poveste incredibilă: O mică ambarcațiune românească a salvat pasagerii de pe un mega-iaht care s-a scufundat. Video

Incredibil, dar adevărat. O mică ambarcațiune românească a reușit să salveze toți pasagerii de pe un mega-iaht de 40 de metri lungime, care s-a scufundat sub privirile îngrozite ale celor prezenți la fața locului.

Poveste incredibilă: O mică ambarcațiune românească a salvat pasagerii de pe un mega-iaht care s-a scufundat. Video

Un iaht de 40 de metri, Saga, s-a scufundat în Golful Squillace, la aproximativ 9 mile nautice de coasta Catanzaro, Lido, Italia, în urmă cu două săptămâni. O ambarcațiune românească a ajutat la salvarea tuturor pasagerilor.

Nava, care arborează pavilionul Insulelor Cayman, dar cu un echipaj italian, naviga de la Gallipoli la Milazzo.

Operațiunile de salvare au fost efectuate de către Căpitănia Portului Crotone și de o navă de patrulare românească, care acționează în numele agenției Frontex.

Cum a decurs întrega operațiune

Primii patru pasageri și un membru al echipajului au fost asigurați imediat pe nava de patrulare română, apoi au fost transferați pe bărci de patrulare și duși în portul Catanzaro Lido.

Operațiunile de salvare au continuat până în zorii zilei, când remorcherul a ajuns la fața locului și a început să tracteze Saga spre Crotone, singurul port în care nava putea intra, luând la bord încă patru membri ai echipajului, inclusiv pe căpitan.

Dar situația s-a înrăutățit pe parcurs, din cauza condițiilor meteorologice și a înclinării constante a iahtului, atât de mult încât părea imposibil să ajungă la Crotone.

În ciuda eforturilor lor, apa a invadat corpul navei, ceea ce a făcut necesară abandonarea acesteia, care s-a scufundat într-un timp foarte scurt.

Personalul maritim al Saga care se afla la bordul remorcherului a fost transferat pe nava de patrulare a căpităniei portului.

Garda de Coastă a transmis pe twitter filmarea și următorul mesaj:

În ultimele zile, #Coastguard din #Crotone a coordonat operațiunile de salvare pentru pasagerii și echipajul unui iaht de 40m, care s-a scufundat la 9 mile de #CatanzaroMarina.
A fost lansată o anchetă administrativă pentru identificarea cauzelor.
#SAR #ÎnServiciulAltora.

Foto: captura video/twitter