International

Iahtul de 500 de milioane de dolari al lui Jeff Bezos a încasat o ”porție de ouă” de la olandezii indignați. Ce i-a nemulțumit

Iahtul de 500 de milioane de dolari al lui Jeff Bezos a încasat o ”porție de ouă” de la olandezii indignați. Ce i-a nemulțumit

Și bogații au problemele lor. Un exemplu evident în acest sens este povestea miliardarului Jeff Bezos căruia yahtul uriaș atrage după sine o gărmadă de ghinioane. Despre ce este vorba, vom vedea, în continuare, astăzi, în cele ce urmează, la Infoactual.

Iahtul de 500 de milioane de dolari al lui Jeff Bezos a încasat o ”porție de ouă” de la olandezii indignați. Ce i-a nemulțumit

De mai mult timp, iahtul uriaș, construit pe comandă pentru Jeff Bezos, a stârnit furia olandezilor. Nava, considerată a fi cea mai mare jucărie din lume, stă ancorată în portul olandez de la începutul construcției și până acum.

Motivul pentru care nu poate părăsi portul este înălțimea lui care a fost realizată după dorința proprietarului, respectiv a lui Bezos. Numai că socoteala de acasă nu se potrivește cu cea din târg, așa că nava nu poate trece de podul olandez care este în drumul lui.

Prima încercare: să fie demontat tot podul, a eușuat. Așa că oficialitățile și constructorii caută, în continuare, căi de a trece nava fără să supere podul și nici oamenii.

A doua încercare: să fie demontată doar o bucată de pod.

Compania a cerut administrației locale să demonteze pentru scurt timp brațul de mijloc ridicat al Hef, care are o înălțime de 230 de picioare în punctul său cel mai înalt, permițând navei să navigheze pe canalul King’s Harbor și să iasă în larg. Întregul proces ar dura timp de o zi sau două, iar Oceanco ar fi acoperit costurile, scrie New York Times.

Exercițiu virtual: o porție de ouă pentru nava lui Bezos

Pe rețele de socializare, olandezii au discutat cum ar fi dacă mai multe mii de cetățeni ai celui de-al doilea oraș ca mărime din Olanda,se vor aduna să stea pe malul unui râu și aruncând cu ouă în noul și strălucitorul iaht cu vele de 417 picioare construit pentru Jeff Bezos, fondatorul Amazon și unul dintre cei mai bogați oameni din lume.

În momentul în care vasul ar fi trecut pe lângă mulțime, ar fi împroșcat cu gălbenuș portocaliu aprins, plus cel puțin o pată foarte strălucitoare de roșu. „Aș fi aruncat cu o roșie„, a declarat Stefan Lewis, un fost membru al Consiliului Local. „Mănânc în mare parte vegan„. Acesta a mai spus că este deocamdată imaginație, dar aceasta va deveni realitate dacă Bezos nu își va ”tăia” singur o bucată de navă.

Oamenii nu vor să cedeze nici în ruptul capului și nimeni nu îi poate determina să accepte cererea milliardarului, deși, după cum a observat și reporterul New York Times, o bucată de pod poate fi, cu ușurință, demontată.

Podul, un grilaj de oțel verde-mușchiu în formă de „H” uriaș, nu este de fapt folosit de nimeni. A servit ca pod de cale ferată timp de zeci de ani, până când a fost înlocuit cu un tunel și dezafectat la începutul anilor 1990. De atunci, a fost inactiv. operațiunea ar fi fost rapidă, gratuită și nu ar fi perturbat nimic. Atunci de ce atâta agitație…

Răspunsul l-a oferit Stefan Lewis, de 37 de ani, descris ca fiind un bărbat înalt și bărbos, fostul membru al Consiliului Local:

Este vorba de un principiu în joc„, a spus domnul Lewis, care se sprijinea de bicicleta sa și care, în timpul interviului, oscila între umor ironic și indignare, întrebând retoric:

Ce poți cumpăra dacă ai bani nelimitat? Poți să încalci orice regulă? Poți demonta monumente?

Foto: afaceri.news