Lifestyle

Povestea celebrului emu de pe TikTok! Cum a cucerit Emmanuel internetul

Emmanuel, celebrul emu de pe TikTok, alături de proprietare sa, Taylor (sursă foto: The Washington Post)
sursă foto: The Washington Post

Zilele acestea, probabil, al doilea cel mai popular Emmanuel, după președintele Franței, este o pasăre emu de pe TikTok. Cu prilejul faimei acestuia s-a inventat și termenul de „EmuTok”, o parte dintre videoclipurile postate de rețeaua de socializare unde internauții postează tot felul de filmulețe amuzante ce au în prim plan această specie de păsări.

În ultimele luni, sunt din ce în ce mai mule videoclipuri pe TikTok cu emu, fie că aceștia sunt în ferme sau în mediul lor natural. Cele mai multe îi surprind pe aceștia în ipostaze în care își atacă proprietarii, însă într-un mod cât de poate de inofensiv.

@knucklebumpfarms Emmanuel would NEVER!! Only phone screens, buttons and Princess’ butt are on his pecking agenda🤠 #emmanuel #emmanueldontdoit #emmanueltheemu ♬ original sound – Knuckle Bump Farms

Cine este Emmanuel?

Emmanuel este „principalul” emu de la fermele Knuckle Bump Farms din sudul Floridei, Statele Unite ale Americii. Proprietara, dar, în același timp, și cea mai bună prietenă a sa este Taylor. Împreună au milioane de urmăritori pe TikTok. Ceilalți amici din aceeași specie cu el sunt Ellen, Eliza, Elliot și Emily.

Emmanuel a devenit celebru pe pagina de socializare după ce au apărut numeroase videoclipuri în care Taylor încearcă să le prezinte urmăritorilor săi viața la fermă, să-i învețe despre animalele de acolo și despre acest trai de viață. De cele mai multe ori, pasărea emu intervine și întrerupe tot discursul, în felul său caracteristic, încercând să atingă cu ciocul ecranul telefonului ce înregistrează toată scena.

„Emmanuel, don’t do it!” („Emmanuel, n-o face!” – traducere din limba engleză, n.r.) este celebra replică cu care Taylor a devenit celebră pe TikTok. Tânăra fermieră se adresează astfel prietenului său necuvântător pe un ton ridicat, deranjată fiind de nenumăratele întreruperi provocate de Emmanuel. Unii internauți chiar au fost critici cu privire la această atitudine a sa la adresa păsării, însă răspunsul a venit rapid.

@knucklebumpfarms Animals Against Education episode who knows what 😅 #animalsagainsteducation #emmanueltheemu #princessthedeer #ellentheemu #emmanueldontdoit ♬ original sound – Knuckle Bump Farms

@knucklebumpfarms I’m starting to think the fame has gone to Emmanuel’s head #emmanuel #emmanueltheemu #emmanueldontdoit ♬ original sound – Knuckle Bump Farms

@knucklebumpfarms Not a day goes by that Emanuel doesn’t try my life #emu #emusoftiktok #farmlife ♬ original sound – Knuckle Bump Farms

Taylor a postat atunci un videoclip prin care îl îmbrățișează pe Emmanuel, se plimbă alături de el prin fermă, petrec timp relaxant împreună. Ambii, atât animalul de companie, cât și tânăra fermieră îți arată afecțiunea față de celălalt, iar fanii și-au arătat aprecierea față de frumoasa lor relație de prietenie cu sute de mii de aprecieri și sute de comentarii.

@knucklebumpfarms Animals Against Education episode who knows what 😅 #animalsagainsteducation #emmanueltheemu #princessthedeer #ellentheemu #emmanueldontdoit ♬ original sound – Knuckle Bump Farms

Povestea bolii lui Emmanuel

Din nefericire, există și o parte mai puțin veselă a poveștii lui Emmanuel. Pentru că în zona fermei a existat un focar de gripă aviară, iar Emmanuel s-a îmbolnăvit. Potrivit lui Taylor Blake, peste 50 de păsări de la ferma sa au murit în trei zile. Printre acestea s-au numărat și alți emu, precum Emily, Eliza sau Elliot.

Taylor a postat, după aflarea acestei informații, videoclipuri în care se află lângă Emmanuel și îl strânge în brațe. La aceste filmulețe, mai mulți virusologii și veterinarii și-au dat cu părerea și au susținut faptul că Emmanuel ar trebui să fie eutanasiat. Taylor a răspuns la aceste reacții de respingere spunând că nu va face niciodată acest lucru.

S-a demonstrat apoi, după realizarea unor analize medicale, faptul că Emmanuel nici măcar nu a avut vreodată gripă aviară.

Pe 23 octombrie 2022, Taylor a scris pe Twitter: „Emmanuel Todd Lopez a fost testat negativ pentru gripa aviară la două laboratoare separate. El nu are virusul și nu elimină în mod activ virusul”, potrivit thespinoff.com.