Social

Inovație în domeniul sănătății. Scoția va avea prima fermă autorizată de canabis medicinal

Inovație în domeniul sănătății. Scoția va avea prima fermă autorizată de canabis medicinal
Traditum/Hilltop Leaf

Viitorul arată cam așa: mâncăm gândaci și ne tratăm cu canabis medicinal. Ne vor trata roboții, în loc de medici sau asistente medicale. Ca dovadă, Scoția vine azi cu o inovație de ultimă oră: prima fermă autorizată oficial pentru cultivare canabis cu scop de tratament medical.

Inovație în domeniul sănătății. Scoția va avea prima fermă autorizată de canabis medicinal

Scoția va avea prima fermă autorizată de canabis medicinal, în regiunile Dumfries și Galloway. Unitatea de cultivare și producție de canabis medicinal va fi operată în Dumfries și Galloway de către Hilltop Leaf.

Scoția va avea prima sa fermă de canabis medicinal, după ce Hilltop Leaf a obținut o finanțare de două milioane de lire sterline ”pentru a deveni unul dintre cei mai mari producători din Marea Britanie de produse de canabis medicinal pentru piața de prescripție medicală specializată”.

Înființată în 2019, compania privată va opera o instalație de cultivare și producție de canabis de 11.000 m² în Dumfries și Galloway, investiția permițându-i să se extindă în vânzări comerciale.

Hamish Clegg, fondatorul și directorul executiv al Hilltop Leaf, a declarat pentru Sky News: ”Construim o afacere în jurul celor trei piloni cheie: inovație în domeniul sănătății, durabilitate a mediului și impact asupra comunității”.

El a continuat: ”Deși consumul de canabis medicinal este în creștere, Regatul Unit se bazează exclusiv pe importuri și înțelegem că există o problemă cu fiabilitatea lanțului de aprovizionare”.

Prin urmare, compania aceasta, după cum relatează presa externă, va crea și zeci de locuri de muncă pentru piața locală, putând să aprovizioneze în cele din urmă 10 % din piața britanică.

”Ne propunem să oferim o soluție accesibilă și de înaltă calitate pentru tratarea unor afecțiuni care variază de la dureri cronice la epilepsie severă, reducând în același timp presiunea asupra NHS. Intenționăm să rivalizăm cu alte țări precum Canada, Germania și Israel cu propria noastră aprovizionare fiabilă de pe dealurile Scoției”, a mai menționat Clegg.

”Credem că exact canabisul are potențialul de a oferi tratamente noi și mai bune pentru anumite afecțiuni și de a oferi o alternativă la opioide pentru ameliorarea durerii”, a comentat Tom Hurley. Împreună cu investitori privați, compania sa, Traditum Private Equity, a furnizat investiția pentru acest proiect.

Directorul serviciilor pentru clienți, în același context, a subliniat: ”Am fost impresionați de forța echipei de conducere a companiei, de abordarea lor riguroasă a calității și de viziunea lor de a crea o instalație construită special, susținută de cercetare și dezvoltare”.

”Hilltop Leaf are șansa de a obține un avantaj de pionierat și de a deveni un lider clar în industria emergentă a canabisului medicinal din Marea Britanie”, a concluzionat Hurley, la finalul interviului pentru media menționată anterior.