Diverse

Povestea necunoscută a sicriului în care va fi înmormântată regina Elisabeta a II-a

Povestea necunoscută a sicriului în care va fi înmormântată regina Elisabeta a II-a

Sicriul cu trupul reginei Elisabeta a II-a a plecat din Castelul Balmoral și a ajuns la Catedrala St Giles. Potrivit BBC, va rămâne în acest loc timp de 24 de ore înainte de a lua drumul Londrei. Călătoria cu sicriul reginei Elisabeta a II-a a fost condusă de regele Charles, care a fost îmbrăcat în costum militar.

Cine s-a ocupat de realizarea sicriului

Nimeni nu știe cine sunt cei care au făcut sicriul în care se află trupul reginei, spun cei de la The Times, nici măcar firma care s-a ocupat de aranjamentele funerare pentru înmormântarea acesteia, Leverton & Sons. Această firmă datează din anul 1789 și a devenit casa funerară a Familiei Regale în anul 1991. Dar sicriul în care va fi înmormântată Suverana a fost moștenit de la o altă firmă de pompe funebre, Kenyons.

Sicriul este căptușit cu plumb

„Este fabricat din stejar englezesc, care este foarte greu de obținut. Sicriele de stejar sunt acum făcute din stejar american. Nu cred că am putea folosi în prezent stejar englezesc pentru un sicriu. Ar fi prea scump. (…) Nu este ceva ce poți face într-o zi. Există filete pe capacul sicriului care permit montarea instrumentelor de stat. (…)

Înmormântarea nu va fi o înmormântare în care să fie acoperit de pământ, ci va fi pus într-o criptă”, a declarat cu câțiva ani în urmă, Andrew Leverton, patronul firmei. De asemenea, acesta a spus că sicriul special realizat pentru moartea reginei este căptușit cu plumb. Pentru că acest lucru îl va face foarte greu va fi purtat pe umeri de opt militari. Pe sicriu vor fi așezate în timpul înmormântării coroana de stat imperială, globul și sceptrul.

Firma funerară Levertons s-a ocupat de înmormântările altor mari personalități

Casa funerară Levertons, înființată de John Leverton, un tâmplar care a venit la Londra din Meeth, Devon, are nu mai puțin de șase filiale și se estimează că efectuează 1000 de înmormântări pe an. Reprezentanții firmei s-au ocupat de funeraliile scriitorilor George Orwell, Sylvia Plath, Joe Orton și Kingsley Amis, dar și a lui Sir Henry Royce de la Rolls-Royce. Dar și a politicienilor Michael Foot, Hugh Gaitskell și Enoch Powell, plus mulți actori și muzicieni extrem de cunoscuți.

Sursă foto: antena 1