Info Actual > Culinar > Prăjitură magică cu cafea. Un desert original fără ou, lapte și unt. Gustul e divin
Culinar

Prăjitură magică cu cafea. Un desert original fără ou, lapte și unt. Gustul e divin

Prăjitură magică cu cafea. Un desert original fără ou, lapte și unt. Gustul e divin

Prăjitură magică cu cafea. Un desert original fără ou, lapte și unt. Gustul e divin. Cine nu adoră cafeaua? Prăjitura magică are la bază multă cafea și o textură fină și parfumată. Deliciosul desert poate fi aromat și cu ciocolată sau cardamon. Suntem siguri că acest desert va fi pe gustul celor care iubesc gustul de cafea.

Această prăjitură nu conține ouă, lapte sau unt și, prin urmare, nu numai că este extrem de ușoară, dar este potrivită și pentru cei cu intoleranță la lactoză sau la ouă sau pentru cei care țin post.

reteta

Prăjitură magică cu cafea. Un desert original fără ou, lapte și unt

Ingrediente necesare pentru prăjitură:

  • 330 ml de cafea neîndulcită
  • 200 g zahăr pudră
  • 90 g ulei de floarea soarelui
  • 300 g făină 00
  • 16 g praf de copt

Mod de preparare:

Începeți prin a alege un amestec de cafea cu un gust ușor și delicat. Se prepară apoi aproximativ 300 ml de cafea și, imediat ce este gata, se pune într-un vas pentru a se răci.

Luăm un bol foarte mare și turnăm zahărul și cafeaua răcită.

Amestecăm ingredientele în recipientul nostru cu mare atenție și, odată ce zahărul s-a dizolvat și s-a amestecat perfect, putem turna uleiul de floarea soarelui. Apoi continuăm să amestecăm bine ingredientele cu o lingură pentru a obține o soluție omogenă.

Separat, într-un alt recipient, cernem cu grijă făina și apoi facem același lucru cu praful de copt. Se amestecă făina și praful de copt împreună și apoi se adaugă treptat la amestecul de cafea. Se amestecă totul foarte bine.

Pentru a coace această prăjitură cu cafea, alegeți o formă de copt cu diametrul de 24 cm, turnați în ea puțin ulei pentru a o unge, apoi adăugați un strat de făină. Întoarceți forma cu susul în jos pentru a îndepărta cantitatea inutilă de făină.

Apoi se toarnă aluatul în formă și se folosește o spatulă pentru a nivela suprafața.

Între timp, preîncălziți cuptorul la 180°C și coaceți prăjitura timp de 50 de minute.

Pentru a verifica dacă este gata, faceți testul obișnuit al scobitorii. Dacă scobitoarea introdusă în prăjitură este complet uscată, înseamnă că prăjitura este gătită la perfecție.

Se scoate din cuptor și se lasă să se răcească.

Prăjitura cu cafea se servește cu un praf de zahăr pudră sau chiar cu o glazură de cafea.

Sfaturi utile pentru un desert perfect

Pentru un plus de gust se poate adăuga în prăjitură și cardamom,  îi va da un gust picant foarte special. Evident, este recomandabil să îndepărtați boabele înainte de a turna cafeaua în aluat, deoarece durează doar câteva minute pentru a da aromă.

Pentru a face această prăjitură cu cafea și mai delicioasă, putem face o glazură delicioasă amestecând 120 g de zahăr pudră și cafea rece pentru a turna peste suprafața ei, potrivit stiridiaspora.ro.