Actual

Prețurile mașinilor vor crește cu câteva mii de euro. Care este cauza

Prețurile mașinilor vor crește cu câteva mii de euro. Care este cauza
sursa foto playtech.ro

Prețurile mașinilor vor crește cu câteva mii de euro. Poluarea este o mare problemă, care pare să trezească un interes din ce în ce mai mare la nivel mondial. Astfel, Comisia Europeană dorește să implementeze norme mai dure pentru a reduce emisiile cauzate de Euro 7. Noile norme de poluare aduc controverse la nivelul Europei.

O principală cauză a poluării din marile orașe sunt emisiile date de transportul rutier. Normele privind Euro 7 au stârnit anumite controverse la nivelul continentului. Deși unii doresc ca Euro 7 să dispară, producătorii de mași au avertizat că ne vom confrunta cu repercusiuni în legătură cu această decizie.

Prețurile mașinilor vor crește

Comisia Europeană dorește să implementeze standarde mai dure pentru ca mașinile Euro 7 să nu mai circule pe șoselele din Europa. Deși această măsură ar reduce substanțial gradul de poluare, constructorii de mașini au afirmat că vor exista efecte negative. În urma aplicării acestei decizii, anumite autoturisme ar putea fi excluse de pe piață.

Normele Euro 7 ar putea înrăutăți situația cu privire la piața constructoare de mașini. Producătorii au anunțat că autoturismele ar urma să devină din ce în ce mai scumpe. Deși anumite persoane sunt împotriva acestei decizii, unii se plasează de altă parte. Cer Comisiei Europene măsuri mai dure pentru combaterea poluării. Astfel, această măsură stârnește deja multiple controverse.

Poluarea din trafic

Prețurile mașinilor vor crește cu câteva mii de euro. În toamna anului 2022, Comisia Europeană a dezvăluit recomandările pentru reglementările Euro 7 privind emisiile. Membrii CE au invocat necesitatea unor măsuri mai stricte. Acest lucru are la bază faptul că poluarea din trafic provoacă 70.000 de decese anual în UE.

Șapte țări mari producătoare de automobile, printre care și România au respins noile propuneri ale Comisiei vehement. Aceștia susțin că normele Euro 7 vor crește costurile de producție. Așadar, acest lucru se va răsfrânge direct pe piață. Va duce la creșterea prețului mașinilor pentru consumatori cu câteva mii de euro.

Planul Comisiei Europene

Conform planului Comisiei, până în 2035, emisiile totale de NOx provenite de la autoturisme, camionete și autobuze vor fi reduse. Este vorba de o diminuare cu 35% față de cerințele Euro 6. Pentru emisiile provenite de la camioane și autobuze, acestea vor fi reduse cu 56% față de Euro 6.

Piața a trecut prin trei ani de creștere a prețurilor automobilelor. Ideea unor criterii Euro 7 mai stricte este introdusă într-un moment extrem de nefericit. Modelele noi nu sunt aproape niciodată disponibile la un preț mai mic de 20.000 de euro. De asemenea, mulți oameni nu doresc să cumpere mașini electrice. Autonomia vehiculelor electrice nu este foarte mare. Ar fi dificil de gestionat dacă prețul mașinilor noi ar crește din nou. Aceasta a reprezenta o lovitură pentru clienți, dar și pentru producători, ce se va traduce prin pierderi de profit.

Unele modele de mașini vor dispărea

Prețurile mașinilor vor crește cu câteva mii de euro. Modelele de clasă mică, precum Volkswagen Polo și Skoda Fabia, ar putea să nu mai fie produse. Dar doar dacă aceste noi reglementări stricte vor intra în vigoare, potrivit producătorilor auto importanți.

În septembrie 2023 a avut loc un vot pentru a propune norme Euro 7 care să fie mai „blânde”, mai puțin ambițioase și mai apropiate de realitatea pieței. Acesta a fost rezultatul unui lobby super-intensiv și de succes al industriei auto. Dar, nu știm încă cum aceste măsuri ne vor afecta pe termen lung, conform Hotnews .