Actual

Prima Doamnă a Statelor Unite, Jill Biden, va veni în România la sfârșitul săptămânii. Motivul vizitei și programul stabilit

Jill Biden

În această săptămână, Prima Doamnă a SUA va călători în România și Slovacia pentru a putea discuta și ajuta familiile ucrainene refugiate în urma războiului. De asemenea, Jill Biden se va întâlni cu militari americani, precum şi cu oficiali guvernamentali de nivel înalt din ambele ţări.

Prima Doamnă a Statelor Unite, Jill Biden, va veni în România la sfârșitul săptămânii. Motivul vizitei și programul stabilit

Prima Doamnă a Americii va pleca joi de la Washington spre România, cu oprire mai întâi la baza aeriană Mihail Kogălniceanu, vineri, unde se va întâlni cu militarii înainte de a se îndrepta sâmbătă spre Capitală.

La București, Jill Biden va avea întâlniri cu membri ai Guvernului României precum și cu voluntarii care se ocupă de refugiații ucraineni.

Prima Doamnă a Americii, Jill Biden, va veni săptămâna aceasta în România ca un gest de sprijin pentru familiile ucrainene în nevoie, forțate să fugă în urmă invaziei Rusiei.

Sâmbătă seara, Biden se va îndrepta către Bratislava, Slovacia, unde se va întâlni cu personalul Ambasadei Statelor Unite înainte de a pleca a doua zi spre Kosice și Vysne Nemecke, Slovacia, pentru a se întâlni cu refugiații ucraineni.

Jill Biden își va încheia călătoria luni, 9 mai, cu o întâlnire cu membrii Guvernului slovac, înainte de a pleca în Statele Unite.

Călătoria va fi cea de a doua deplasare în străinătate a Primei Doamne

În iulie ea a mers în Japonia pentru a participa la ceremoniile de deschidere ale Jocurilor Olimpice.

Vizita lui Jill Biden este cea mai recentă manifestare de sprijin din partea unor oficiali importanți ai SUA pentru Ucraina și țările vecine care ajută refugiații ucraineni.

Agenția ONU pentru refugiați a declarat săptămâna trecută că aproape 5,5 milioane de persoane au fugit din Ucraina de la începutul războiului pe 24 februarie și că numărul ar putea crește la 8,3 milioane în acest an.

Până în 27 aprilie, peste 3 milioane de ucraineni au fugit în Polonia, aproximativ 817.300 în România și aproape 372.000 în Slovacia, potrivit datelor ONU.