Diverse

Prima femeie transgender din SUA care a primit pedeapsa capitală. Va fi executată marți

Prima femeie transgender din SUA care a primit pedeapsa capitală. Va fi executată marți

În urmă cu 20 de ani, Amber McLaughlin, în vârstă de 20 de ani a făcut un lucru greu de explicat în cuvinte. Și-a violat în nenumărate rânduri fosta iubită, apoi a înjunghiat-o de câteva ori. Potrivit Associated Press, este prima femeie transgender din SUA care va fi executată marți, în Missouri. Sursele spun că e posibil să aibă parte de o injecție letală.

Mânerul unui cuțit rupt au dat-o de gol

Povestea a început în noiembrie 2003, când McLaughlin trăia o poveste de dragoste cu Beverly Guenther. Într-o noapte însă, vecinii lui Guenther au realizat că femeia nu a mai ajuns acasă și au sunat de urgență la poliție. După ce au ajuns la o clădire de birouri, aceștia au găsit o urmă de sânge și mânerul unui cuțit rupt. A doua zi, McLaughlin i-a dus pe oamenii legii aproape de râul Mississippi din St. Louis, unde fusese aruncat cadavrul.

Condamnat pentru crimă de gradul I

În anul 2006, McLaughlin a primit condamnarea definitivă pentru crimă de gradul I. Acum, deținutul a înțeles că viața sa atârnă de un fir și i-a cerut guvernatorului republican Mike Parson să îi cruțe viața, iar acesta analizează acum cererea de clemență.

Avocații transgenderului au vorbit despre problemele traumatice prin care a trecut clientul său în copilărie, dar și despre cele de sănătate mintală despre care nu știe multă lume.

Apărătorii au depus și documente care vorbesc despre diagnosticul de ”disforie de gen”, o afecțiune care provoacă angoasă și alte simptome, din cauza dispariției între identitatea de gen a unei persoane și sexul atribuit la naștere. Pe de altă parte, avocatul Larry Komp spune că identitatea sexuală a luiMcLaughlin „nu este principalul obiectiv” al cererii de clemență.

A încercat să se sinucidă de mai multe ori

De asemenea, avocatul spune că femeia transgender a rămas traumatizată după ce un părinte adoptiv i-a frecat fața cu fecale, iar tatăl adoptiv a folosit asupra ei un pistol paralizant. Pentru că a intrat într-o depresie greu de gestionat, a încercat să se sinucidă de mai multe ori. Purtătorul de cuvânt al lui Parson, Kelli Jones, a mărturisit că procesul de revizuire a clemenței este încă în desfășurare.

Moartea prin gazare pentru uciderea unui copil de șase ani

Până acum, singura femeie care a fost vreodată executată în Missouri a fost Bonnie B. Heady. Aceasta a primit pedeapsa cu moartea în decembrie 1953, fiind acuzată de răpirea și uciderea unui băiat de șase ani. A fost introdusă în camera de gazare împreună alături de care a ucis băiatul, Carl Austin Hall.