Actual Culinar

Primarul din Timișoara demontează semafoarele. Doar ieri a dat jos 23. Există și o explicație

Primarul din Timișoara demontează semafoarele. Doar ieri a dat jos 23. Există și o explicație

Dominic Fritz a demontat într-o singură zi 23 de semafoare, considerându-le inutile și enervante în trafic. Edilul Timișoarei susține că acestea nu vor fi aruncate, ci folosite în viitor acolo unde va fi cazul. De asemenea, primarul spune că tramvaiele circulă mai bine de când nu se mai opresc la fiecare semafor.

Urmează să mai fie scoase din funcțiune încă 100

Pe pagina sa de facebook, primarul Timișoarei a menționat că, pe lângă cele 23 de semafoare care au fost demontate, urmează încă 100.

„Gata cu semaforișoara. Azi am demontat 23 de semafoare inutile, care doar ne-au enervat în trafic. (…) După ce le-am demontat pe cele de pe strada Proclamația de la Timișoara, tramvaiul circulă mai repede pentru că nu se mai oprește la fiecare semafor. Continuăm cu alte încă o sută”, a anunțat, pe pagina sa de socializare primarul Dominic Fritz.

Viceprimarul a vorbit despre renunțarea la semafoare în februarie

Prima dată când locuitorii din Timișoara au aflat ce vrea să facă primarul a fost în februarie anul acesta, când viceprimarul Ruben Lațcău a dat vestea nu doar șoferilor, ci și reprezentanților SDM, societatea pusă să se ocupe de managementul semafoarelor din oraș. El a afirmat atunci că nu mai puțin de 130 de bucăți vor intra în stocul firmei.

De asemenea, el a menționat că sistemul superperformant montat de administrația Robu nu a funcționat niciodată. În acel moment, viceprimarul aștepta acceptul din partea Poliției Rutiere.

„Avem de gând să mai punem un număr 13 intersecții pe galben intermitent”

”Înainte și după – dăm jos 130 de semafoare inutile. Am spus că vom scoate semafoarele din intersecțiile în care nu au funcționat niciodată și le-am scos. Asta a fost în doar 5 intersecții. Avem de gând să mai punem un număr 13 intersecții pe galben intermitent, să monitorizăm situația 2-3 luni și, dacă nu găsim riscuri de accidentare, să le scoatem și de acolo. Am înaintat această propunere Poliției Rutiere (Inspectoratului Județean) și așteptăm acceptul lor”, a declarat Lațcău.

Sursă foto: antena3

Notă redacție: Informațiile din acest articol nu înlocuiesc sfaturile unui medic și nici alte tratamente recomandate de specialiști!