Lifestyle

Prințul Harry susține că William și Kate i-au spus să poarte uniforma nazistă, apoi au râs cu lacrimi când l-au văzut în ea

Prințul Harry susține că William și Kate i-au spus să poarte uniforma nazistă, apoi au râs cu lacrimi când l-au văzut în ea

Harry susține că se gândea să se îmbrace fie cu o uniformă nazistă, fie cu o ținută de pilot la un eveniment din 2005 la care trebuia să vină costumat. I-a sunat pe fratele și cumnata sa pentru a le cere părerea.

„I-am sunat pe Willy și Kate, i-am întrebat ce părere au. Uniforma nazistă, au spus”, a scris Harry, potrivit Page Six.

Ținuta a devenit un scandal uriaș atunci când Harry, pe atunci în vârstă de 20 de ani, a fost fotografiat purtând ținuta nazistă.

Povestea a ajuns pe prima pagină a ziarelor din întreaga lume după ce o imagine cu Harry, pe atunci în vârstă de 20 de ani, a apărut pe prima pagină a ziarului The Sun.

Ducele de Sussex a purtat uniforma nazistă la o petrecere organizată de săritorul olimpic Richard Meade.

Tema evenimentului – organizat pentru a marca ziua de naștere a fiului domnului Meade, Harry – a fost „nativ și colonial”. Prințul a purtat uniforma de deșert a generalului Erwin Rommel din Afrika Korps. Mai devreme în cursul serii, el purtase o jachetă în stil militar cu un steag german pe braț.

Harry a sosit împreună cu fratele său mai mare, prințul William, care se pare că s-a îmbrăcat cu un body negru mulat care avea model de leopard și o coadă și labe asortate.

Prințul Harry și-a cerut scuze la scurt timp după ce imaginea a fost publicată.

El a spus: „Îmi pare foarte rău dacă am jignit sau stânjenit pe cineva. A fost o alegere proastă a costumului și îmi cer scuze.”

Harry a abordat anterior incidentul în noul său serial Netflix, spunând că faptul că s-a îmbrăcat în costumul de nazist a fost una dintre „cele mai mari greșeli” din viața sa. Și-a exprimat regretul și a spus: „tot ce am vrut să fac a fost să îndrept lucrurile”.

El a spus că s-a întâlnit cu rabinul-șef și a vorbit și cu un supraviețuitor al Holocaustului, ca parte a eforturilor de a repara daunele provocate de gafa făcută.

La acea vreme, rabinul-șef era Jonathan Sacks. Acesta a decedat în 2020.

„Aș fi putut să merg mai departe și să ignor și să fac aceleași greșeli la nesfârșit în viața mea, dar am învățat din asta”, a spus prințul.

Cartea prințului, păzită ca un seif

Surse din cadrul editurii au declarat că aranjamentele pentru lansarea memoriilor „explozive” ale lui Harry au fost foarte bine păzite, doar o mână de directori de rang înalt fiind la curent cu detaliile exacte.

Livrările către librării sunt programate în ultimul moment pentru a evita scurgerea de exemplare neautorizate. Au fost asigurate locuri păzite în întreaga lume pentru a găzdui exemplare ale cărții înainte de distribuție.

O persoană a comparat această operațiune sofisticată de securitate cu lansarea din 2007 a cărții Harry Potter și Talismanele Morții, când JK Rowling a fost hotărâtă să nu le strice experiența tinerilor ei fani prin faptul că ar fi trebuit să afle soarta băiatului vrăjitor înainte de a citi cel de-al șaptelea și ultimul roman din serie.

O armată de paznici, sisteme de urmărire prin satelit și contracte legale au fost folosite pentru a proteja cele 10 milioane de exemplare ale noii cărți Harry Potter. Când manuscrisul final a fost transportat manual de la Londra la New York, un avocat al editorului american a stat pe el în timpul zborului.