Actual International

Prințul și prințesa de Wales şocaţi la aflarea veştii primite de la şcoala unde a învăţat prințul George și prințesa Charlotte

Prințul și prințesa de Wales şocaţi la aflarea veştii primite de la şcoala unde a învăţat prințul George și prințesa Charlotte

Prințul și prințesa de Wales sunt tulburați de ultimele vești de la Thomas’s Battersea. Copiii cuplului regal, prințul George și prințesa Charlotte, au frecventat amândoi școala până la începutul acestui an, când s-au mutat la Școala Lambrook de lângă Ascot.

Prințul și prințesa de Wales şocaţi la aflarea veştii primite de la şcoala unde a învăţat prințul George și prințesa Charlotte

Recent, s-a aflat că șeful adjunct al departamentului pastoral de la Thomas’s, Matthew Smith, a pledat vinovat pentru infracțiuni de exploatare a copiilor. În special, acuzațiile nu se referă la copiii de la prestigioasa școală. Smith s-a alăturat școlii abia în septembrie, timp în care atât prințul, cât și prințesa plecaseră, potrivit Hello Magazine.

Potrivit MailOnline, școala le-a transmis părinților, printr-un e-mail, că acesta a fost concediat imediat în urma mărturisirii sale de vinovăție. Smith, din Southwark, a pledat vinovat pentru distribuirea de imagini indecente cu copii și incitare la exploatarea sexuală a copiilor. O audiere pentru pronunțarea sentinței va avea loc la o dată ulterioară la Southwark Crown Court.

Urme de vandalism, găsite în casa suspectului

Smith a fost arestat duminică, după o investigație extinsă. Ușa din față a proprietății sale din Southwark, despre care se crede că valorează până la un milion de lire sterline, fusese spartă când presa britanică a ajuns acolo, miercuri seara. Ușa locuinței a fost desprinsă din balamale și trântită pe aleea din față, fiind înlocuită cu un placaj.

Directorii școlii, Tobyn Thomas și Ben Thomas, au declarat părinților: „Nu subestimăm nici măcar pentru o clipă natura șocantă și profund îngrijorătoare a acestei știri”. „Concentrarea noastră în acest moment este asupra elevilor, părinților și colegilor noștri”.

Ei au menționat că, deși elevii trebuie să fie informați de plecarea imediată a lui Smith, școala nu intenționează să „dezvolte mai mult” despre motivele care au stat la baza demiterii sale. „Va trebui să lucrăm împreună pentru a răspunde la întrebările copiilor într-un mod adecvat vârstei lor”, au spus ei.

Matthew Smith a fost şi director adjunct la British School din Kathmandu, Nepal

Școala a promis că va continua să țină legătura cu autoritățile. Înainte de serviciul său la Thomas’s Battersea, Smith a fost director adjunct la British School din Kathmandu, Nepal, timp de cinci ani. De asemenea, a predat la St Paul’s School și are diplome de la Oxford și Cambridge.

O sursă a declarat că foarte puțini părinți de la școală l-au cunoscut încă, având în vedere că a fost angajat la Thomas’s Battersea abia în septembrie.

Thomas’s Battersea este o instituție foarte selectivă și se pare că are o listă de așteptare încă de la nașterea viitorilor elevi. Chiar și așa, aceasta nu garantează locul unui copil la exclusiva școală. Școala oferă programe speciale, de la balet și teatru la limbi străine moderne, muzică și artă.