Diverse

Probele l-au convins pe judecătorul din Iași să-l aresteze pe avocatul acuzat că și-a omorât iubita însărcinată

Probele l-au convins pe judecătorul din Iași să-l aresteze pe avocatul acuzat că și-a omorât iubita însărcinată
Foto: Monica Cioată/ Ziarul de Iasi

UpDate. Astăzi, o instanță din Iași a judecat propunerea Parchetului care a cerut mandat de arestare pentru avocatul Sebastian Felecanu, reținut ieri sub acuzația de omor calificat.

Judecătorul a hotărât că sunt probe de vinovăție și a decis ca avocatul inculpat să stea în arest 30 de zile. E vorba de convorbirile telefonice dintre iubita lui Felecanu, avocata Monica Ciută, și acesta, convorbiri aflate în telefonul victimei. Mobilul femeii a fost trimis de procuror în Germania pentru a fi decodat. Conversațiile dintre cei doi arătau că între ei exista o stare conflictuală gravă, ea acuzându-și partenerul că o înșală și bea foarte mult.

O altă probă despre care s-a făcut vorbire, pe surse invocate de presa locală, ar fi o filmare pe care s-ar vedea că femeia e împinsă pe geamul de la etajul 6 al apartamentului.

Ce s-a întâmplat în urmă cu un an, la sfârșitul lunii iunie

Un an a durat ancheta în cazul tinerei avocate din Iași despre care se știa că a căzut de la balcon după o ceartă cu iubitul ei, care îi era și maestru. Anchetatorii au renunțat la ipoteza sinuciderii și au adunat probe ca să confirme ipoteza omorului.

Noi amănunte au apărut ieri în cazul avocatei Monica Cioată, care a murit după ce a căzut de la etajul VI al unui bloc din cartierul Tg. Cucu din Iași. În acea noapte de iunie 2021, martorii – vecini din bloc – au relatat că avocata și iubitul ei, tot avocat, au venit acasă certându-se chiar în stradă. Au urcat în apartament, iar după un timp femeia a căzut de la balcon și a murit pe loc.

În urma autopsiei s-a stabilit că Monica Cioată era însărcinată și știa că urma să devină mamă.

Primele informații, care au apărut și în presă la vremea respectivă, spuneau că tânăra a căzut de la una dintre ferestrele apartamentului iubitului ei, avocatul Sebastian Felecanu, sâmbătă noaptea, în jurul orei 4, după ce s-au întors de la o petrecere. Martorii audiați au spus că cearta dintre ei a izbucnit chiar la petrecere, că aveau o relație tensionată de ceva timp.

Când a căzut de la fereastră, Monica Cioată era îmbrăcată doar în lenjerie și șosete.

Procurorul și polițiștii au început imediat ancheta. Iar după un an au ajuns la o concluzie.

Parchetul a anunțat azi reținerea avocatului

„La data de 15.07.2022, procurorul din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Iaşi a dispus punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de inculpatul Felecanu Sebastian, avocat în Baroul Iaşi, pentru săvârşirea infracţiunii  de omor calificat, prevăzută  de  art. 188 al.1 C.p. şi art. 189 al. 1 lit. g) C.p. rap. la art. 199 al. 1 C.p.

Inculpatului i-au fost aduse la cunoştinţă calitatea procesuală şi acuzaţia, în conformitate cu prevederile art. 309 C.p.p.

Faţă de inculpat a fost luată măsură reţinerii pentru 24 de ore, iar dosarul a fost înaintat către Curtea de Apel Iaşi cu propunerea de luare a măsurii arestării preventive.

Facem precizarea că punerea în mișcare a acțiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nici o situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție”, au transmis reprezentanții Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Iași.