Actual

Prognoză meteo 23 octombrie. Temperaturi scăzute în toată țara

Sursa foto: monden
Sursa foto: monden

Vremea este foarte schimbătoare. După câteva zile de căldură, temperaturile se răcesc exponențial. Potrivit meteorologilor, astăzi, 23 octombrie, valorile termice vor scădea la nivelul țării. Dar, în continuare vom avea parte de o vreme caldă, numai bună de o plimbare în parc. Temperaturile rămân în continuare ridicate pentru această perioadă din calendar.

Pe 23 octombrie, vremea se răcește destul de mult la nivelul țării față de weekend. Ziua de luni aduce un aer rece la nivelul țării. Vom avea parte de maxime ce pornesc de la 17-18 grade. În sud, acestea pot ajunge până la 28-29 de grade. Ploaia nu va fi în program pentru această zi. Vor fi excepții doar la munte și în zonele de sud-est, unde pott apărea câțiva stropi de ploaie.

Prognoză meteo 23 octombrie

Vremea la nivelul țării se schimbă. În Dobrogea și Bărăgan, vom avea parte de înnorări. Vor exista și șanse destul de mici de ploaie. Aversele vor fi scurte și în zone izolate. Temperaturile vor fi mai scăzute față de duminică, când termometrele au înregistrat 32-33 de grade. În aceste zone, ziua de luni vine cu maxime de 27-28 de grade. Valori ridicate pentru luna octombrie.

Vremea frumoasă este încă prezentă în nordul Munteniei și în sudul Moldovei. După amiază, când temperatura atinge 25-26 de grade, atmosfera devine cu adevărat plăcută. Este cu 4-5 grade mai frig decât ieri.

Vremea la nivelul țării

Potrivit prognozei meteo, temperatura scade drastic în regiunile din nordul Bucovinei și al Moldovei. Maximele de luni, 23 octombrie, ating doar 22-23 de grade. Cu mult sub recordul de 28 de grade de duminică. Soarele va străluci pe cer, iar vântul prinde viteză în cursul zilei. În nordul Transilvaniei și în Maramureș vor fi intervale însorite. Posibil cu câțiva nori care vor forma ploi în zonele montane. Aici se răcește, iar maximele vor ajunge până la 19-20 de grade.

Vremea este frumoasă în județele din vestul țării. Vântul nu mai reprezintă o problemă, iar ploile nu vor apărea pre curând. Deși este mai rece decât în ziua precedentă, temperatura este încă peste medie.

Temperaturi ridicate în anumite regiuni

În plus, temperaturile în zona Transilvaniei sunt în scădere. În anumite zone va apărea și ceață. Amiaza aduce o vreme plăcută, însorită, cu maxime între 20 și 21 de grade.  Este o zi frumoasă în Oltenia, cu cer în mare parte senin, vânt ușor și temperaturi ridicate. Maximele vor fi de 26-27 grade.

Chiar și în județele din sudul țării, temperaturile sunt încă ridicate. Nu vor fi mulți nori, iar valorile termice ating 27-28 de grade la amiază. Aceste valori sunt specifice unei perioade de vară, ci nu unui sfârșit de octombrie.

Vremea în București

Bucureștenii vor avea parte de o vreme foarte frumoasă în acest început de săptămână. Este o zi frumoasă în Capitală, iar temperatura crește din nou peste medie. Dimineața se înregistrează în jur de 16 grade. Însă, pe parcursul zilei valorile termice vor atinge pragul de 28 de grade. Urmează o noapte fără nori, cu o temperatură minimă ce se situează între 8 grade în afara orașului și 11 grade în centru, conform Pro TV .