Lifestyle

Prognoza meteo pentru weekend. Temperaturi neobișnuite pentru această perioadă

Sursa foto: monden
sursa foto arhiva companiei

Cu toate că temperaturile au înregistrat scăderi în zilele recente, vremea continuă să ofere condiții mai blânde în sud-estul țării. Prognoza meteo pentru weekend aduce  ploi ușoare în Dobrogea, sudul Moldovei și estul Munteniei, iar în zona montană se anunță lapoviță.

Vineri, 16 februarie, conform Administrației Naționale de Meteorologie (ANM), temperaturile vor depăși normele perioadei în majoritatea regiunilor țării. Cerul va fi predominant senin, cu înnorări în estul și sud-estul teritoriului, unde vor apărea ploi slabe pe arii restrânse. Vântul va sufla în general slab și moderat, cu ușoare intensificări în Dobrogea în timpul zilei. Maximele termice vor oscila între 5 și 14 grade Celsius, în timp ce minimele se vor situa între -8 grade în depresiunile Carpaților Orientali și 5 grade pe litoral. Dimineața și noaptea, se previzionează apariția ceții pe suprafețe reduse.

Prognoza meteo

În București, temperaturile vor fi peste medie pentru această perioadă. Cerul va fi predominant senin, cu înnorări în prima parte a zilei și spre dimineață, iar vântul va sufla slab. Există șansa de ploi slabe și ceață.

Sâmbătă, 17 februarie, temperaturile vor fi peste medie în cea mai mare parte a țării. Maximele se vor situa între 5 și 6 grade în estul Dobrogei și 14-16 grade în Banat și Crișana, iar minimele vor fi cuprinse între -4 grade în depresiunile Carpaților Orientali și 4-5 grade în Dealurile de Vest. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare și ploi slabe pe arii restrânse în estul și sud-estul teritoriului. În partea a doua a intervalului, se anunță precipitații localizate mai ales în nord-vest, nord și parțial în centru. La munte, vor fi precipitații mixte. Vântul va sufla în general slab și moderat. Dimineața și noaptea, se prognozează ceață pe arii restrânse.

În București, temperatura maximă va atinge 10-11 grade, iar cea minimă va fi între 0 și 2 grade Celsius.

Duminică, 18 februarie, vremea rămâne caldă, cu valori termice mult peste normele climatologice în cea mai mare parte a țării. Maximele vor oscila între 8 și 14 grade, iar minimele între -4 și 5 grade. Cerul va fi variabil în vest și nord-vest, cu înnorări în restul zonelor. Ploi slabe temporare sunt prognozate pe arii restrânse, mai ales în regiunile nordice, centrale și estice în timpul zilei, iar noaptea în cele sudice. La munte, în special la altitudini mari, se anticipă precipitații mixte.

În București, temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 11 grade, iar cea minimă va fi între 3 și 4 grade Celsius. Cerul va fi temporar noros, iar în a doua parte a intervalului se anunță ploi slabe până la moderate, potrivit Adevărul.