Actual

După valul de căldură vine gerul! Anunțul ANM

temperaturile val de aer polar ANM
sursa foto arhiva companiei

Prognoza meteo pentru perioada 5 – 18 februarie indică variații termice notabile, conform Administrației Naționale de Meteorologie (ANM). În medie, temperaturile maxime vor fi de 18-19 grade, urmate de scăderi cu până  la 15 grade. Aria precipitațiilor se preconizează a fi extinsă, cu accent pe perioada de după 12 februarie.

În regiunea Transilvania, temperaturile vor atinge valori ridicate până pe 12 februarie, variind între 9 și 16 grade Celsius. Ulterior, se anunță o răcire progresivă, cu maxime în jur de două grade spre sfârșitul perioadei prognozate. Minimele vor rămâne relativ ridicate până pe 13 februarie, între unu și patru grade. Temperaturile vor scădea treptat până spre -5 grade.

La munte, intervalul 5-12 februarie aduce temperaturi maxime între 3 și 8 grade Celsius, iar minime între -2 și 2 grade Celsius. Din 12 februarie, se așteaptă o scădere a temperaturilor, cu maxime medii de 4 grade și minime în jurul valorii de -10 grade Celsius. Probabilitatea pentru precipitații este mai mare în primele două zile ale intervalului și din nou începând cu data de 13 februarie, potrivit Agerpres.