Diverse

Programul ceremoniei de 1 decembrie, la București. Din 27 noiembrie încep restricții rutiere

Programul ceremoniei de 1 decembrie, la București. Din 27 noiembrie încep restricții rutiere
Infoactual

Numărătoarea inversă până la sărbătoarea de 1 decembrie a început. Ca în fiecare an trebuie să ne așteptăm că evenimentul va fi interesant și fascinant în special pentru copii.

S-a anunțat programul ceremoniei de 1 decembrie, la București. Din 27 noiembrie, restricții rutiere în zona Arcului de Triumf

Un număr de peste 1.500 de militari, 120 de mijloace tehnice, dintre care 40 de aeronave, vor face un adevărat spectacol în aer liber de Ziua Naţională a României (1 decembrie 2022), la București.

Reprezentanți ai Ministerului Apărării au anunţat deja că va fi organizată o paradă militară, cu depuneri de coroane şi 21 salve de tun. Spectacolul începe la ora 11.00, în ziua de joi, 1 decembrie și are loc în Piaţa Arcului de Triumf, din Bucureşti.

La această Paradă militară vor defila și aproximativ 150 de militari străini, în cadrul unor detașamente din Belgia, Franța, Macedonia de Nord, Republica Moldova, Portugalia, Statele Unite ale Americii și Țările de Jos, precum și militari reprezentând țările aliate contributoare la structurile NATO de pe teritoriul României și aproximativ 25 de mijloace tehnice, inclusiv aeronave de luptă din Canada, Italia, Spania și Statele Unite ale Americii.

Un moment fascinant, atractiv, dar și impresionant va fi chiar la începutul zilei de sărbătoare când se va intona Imnul Național al României, concomitent cu executarea a 21 de salve de tun.

Ulterior, va avea loc tradiționala depunere de flori. Prima coroană de flori va fi depusă de către președintele Klaus Iohannis, în memoria eroilor români căzuți pe câmpurile de bătălie pentru reîntregirea neamului românesc, urmată de păstrarea unui moment de reculegere.

Drapelul naţional va fi arborat în toate instituţiile militare din ţară, iar la bordul navelor maritime şi fluviale se va ridica Marele Pavoaz.

Traficul cel de toate zilele

La polul opus bucuriei care o aduce sărbătoarea este traficul nostru cel de toate zilele. Astfel, cu ocazia Zilei Naţionale a României, Brigada Rutieră Bucureşti va dispune măsuri pentru asigurarea fluenței în trafic și informarea conducătorilor auto asupra restricțiilor rutiere pe arterele care converg către Piaţa Arcul de Triumf, pentru zilele de 27 noiembrie și 1 decembrie.

Acțiuni similare, de sărbătoare, dar și restricții la circulația în trafic, vor avea loc și în alte localități ale țării, primăriile anunțând lista evenimentelor pe paginile personale de Facebook.