Social

Programul Național pentru Creșterea Natalității revine! Cuplurile primesc câte 10.000 de lei

cresterea natalității
sursa foto: arhiva companiei

Programul Național pentru Creșterea Natalității, susținut de Ministerul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse, va fi reluat după o pauză de aproape cinci luni. Acest program oferă ajutor financiar cuplurilor care se confruntă cu infertilitatea.

Finanțarea va proveni din fondul de rezervă al Guvernului. Beneficiarii Programului Național pentru Creșterea Natalității, primesc sprijinul financiar în urma depunerii unei cereri și a unei declarații pe propria răspundere. Acestea trebuie să fie însoțite de documente justificative. Ajutorul se acordă sub formă de două vouchere. Este vorba despre un voucher pentru achiziționarea de medicamente în valoare de 5.000 de lei. Un al doilea voucher este acordat pentru proceduri medicale în valoare de 10.000 de lei.

Ministrul Familiei, Natalia Intotero, a anunțat reluarea demersurilor pentru Programul FIV în apropierea Zilei Internaționale a Familiei, pe 15 mai. Programul a fost suspendat din decembrie 2023 din lipsa de fonduri. Acesta este acum în curs de deblocare, cu promisiunea de a sprijini un număr dublu de beneficiari față de anii precedenți,  potrivit RTV.