Info Actual > Economic > Programul Rabla Plus. Ce mașini electrice și hybrid sunt propuse pentru achiziție
Economic

Programul Rabla Plus. Ce mașini electrice și hybrid sunt propuse pentru achiziție

Programul Rabla Plus. Ce mașini electrice și hybrid sunt propuse pentru achiziție

Programul Rabla Plus oferă două tipuri de tichete: un eco-tichet de 20.000 de lei pentru achiziția unui autoturism nou hibrid Plug-in cu emisii de CO2 mai mici sau egale cu 50g/km în regim NEDC-BT, respectiv 83 g CO2/km în regim WLTP, sau un eco-tichet de 45.000 de lei pentru achiziția unei mașini 100% electrice.

Programul Rabla a început pe 26 aprilie cu cele două componente: Rabla Clasic și Rabla Plus, iar față de 2020, pe componenta cea mai ecologica a programului, s-au adunat tot mai mulți producători de mașini hibrid și electrice care au venit cu oferte tentante.

Mașinile din această categorie sunt mult mai scumpe decât cele 100% pe carburant, voucherele oferite de stat sunt destul de atrăgătoare ca discounturi.

O altă facilitate acordată de stat este faptul că programele RABLA Clasic si RABLA Plus pot fi accesate împreună. Astfel că, la achiziția unei mașini 100% electrice si casarea unui autoturism vechi, suma totala de care se beneficiază este de 52.500 lei (45.000 lei eco-tichet + 7.500 lei prima de casare).

Vă prezentăm câteva preșuri de listă la cele mai accesibile mașini electrice de pe piața noastră, prețuri sunt cele de listă care vor beneficia de reducerea oferită de programul Rabla plus.

Producătorul Renault vine cu mai multe oferte și propune trei mașini electrice: Renault Twizy, Renault Zoe, Dacia Spring.

Renault Twizy are un preț de pornire de 11.800 de euro. Aceasta este o mașină strict pentru traficul urban și are un singur loc. Autonomia bateriei este de 100 km și se reîncarcă în 3,5 ore.

Renault Zoe, o alte masina electrică, are o autonomie de aproape 4 ori mai mare ca Twizy. Prețul unui Zoe este de 3 ori mai mare, cel de pornire fiind de 30.540 de euro. Mașina este echipată cu un motor de 100 KWh si 135 de CP.

Dacia Spring, va prinde și ea programul Rabla Plus chiar dacă va veni pe piață din toamnă. Astfel că, aceasta ar urma să fie disponibilă în două variante: modelul Confort (cu aer condiționat ca dotare standard) va costa 16.990 de euro și modelul Confort Plus (aer condiționat, monitor cu touch screen și alte elemente suplimentare de decor) ar urma să fie vândut la prețul de 18.490 euro.

Producatorul german Volswagen propune Volkswagen Up! care este încă pe stoc în reprezentanțe. Prețul acestuia pornește de la 25.000 de euro. Cu 10.000 de euro este mai scump Volkswagen ID3 Pure Performance, fiind o mașina tot cu 4 uși, dar cu un număr de cai putere aproape dublu: 150 CP față de cei 83 dezvoltați de motorul lui Up.

Toyota scoate la rampa în programul Rabla Plus 2021, modelul Yaris de 1,5l pe benzina, cu un pret de pornire 24.220 de euro. Aceasta are inclus, printre altele, in pachetul de baza, si un sistem de monitorizare a unghiului mort (BSM), sistem de sunet JBL premium, volan încălzit și ecran multimedia 8″.

Noua Toyota Corolla full-hybrid, are un preț de pornire de 22.382 de euro. Aceasta este prima dată când Toyota oferă posibilitatea de a alege între două motoare hibride – un motor hibrid de 1,8 litri și un motor Hybrid Dynamic Force de 2,0 litri – pentru același model.

Fiat 500 electric a intrat și el în luptă, prin programul Rabla Plus. Pe ciclu urban, micuța mașină se laudă cu o autonomie de 460 de km și cu faptul că în 5 minute se poate încarca pentru 50 de km. Noul Fiat 500 este prima mașină electrică de oraș cu sisteme de autonomie nivel 2, care te ajută să menții distanta de siguranță, să rămâi pe banda de deplasare și este capabilă să mențină singura viteza de deplasare. Prețul de start este de 16.500 de euro.

Sunt și alte oferte în piață de la producători precum Hyundai, Skoda, Nisan e.t.c.