Actual International

Protestatarul de la Capitoliu care a spus că oficialii aleșii vor fi „toți executați” a fost condamnat la 4 ani de închisoare

Protestatarul de la Capitoliu care a spus că oficialii aleșii vor fi „toți executați” a fost condamnat la 4 ani de închisoare

Un individ care s-a autointitulat „Gură mare” („loudmouth”) a fost condamnat vineri la patru ani de închisoare.

Matthew Bledsoe, din Memphis, Tennessee, a fost cel de-al șaptelea acuzat de revoltă la Capitoliu care a fost supus unui proces în fața unui juriu la începutul acestui an. Acesta a prezentat o apărare care a eșuat, susținând că nu știa nimic despre procedurile Congresului din ziua în care s-a alăturat unei mulțimi de mii de alți susținători ai lui Trump pentru a lua cu asalt Capitoliul SUA.

Bledsoe, în vârstă de 38 de ani, s-a prefăcut că nu știe nimic pe tot parcursul procesului, în ciuda dovezilor care arătau că soția și fratele lui Bledsoe îi trimiseseră prin SMS actualizări despre ceea ce se întâmpla în interiorul Capitoliului la 6 ianuarie 2021. În iulie, un juriu l-a condamnat pe Bledsoe pentru o acuzație de obstrucționare și patru infracțiuni minore, inclusiv intrarea și staționarea într-o clădire cu acces restricționat și comportament turbulent.

Vineri, judecătorul districtual american Beryl Howell l-a condamnat pe Bledsoe la patru ani de închisoare pentru acuzația de obstrucționare, precum și la mai multe pedepse de 12 și șase luni pentru celelalte acuzații. Toate pedepsele sale vor fi aplicate concomitent, a precizat judecătorul. Bledsoe va trebui, de asemenea, să execute trei ani de eliberare supravegheată și să plătească 4.000 de dolari sub formă de despăgubiri și amenzi.

Înaintea pronunțării sentinței, Howell a pus din nou la îndoială apărarea anterioară a lui Bledsoe, spunându-i: „Știai ce se întâmplă”, potrivit NBC News.

O mare parte din dovezile împotriva lui Bledsoe provin de pe propriile sale conturi de social media și din înregistrările făcute pe 6 ianuarie 2021. Bledsoe s-a filmat în timp ce intra în Capitoliu printr-o fereastră spartă dintr-o ușă, în timp ce se auzeau clopotele de alarmă.

„Unde sunt rahații ăia?” poate fi auzit Bledsoe spunând în înregistrare

În timpul procesului său, procurorii l-au întrebat pe Bledsoe la cine anume se referea în clip. Acesta a declarat în sala de judecată că, la momentul respectiv, doar avea „gura mare” și a încercat să argumenteze că prin „rahații” nu se referea la oficialii aleși, ci la persoanele responsabile pentru „furtul” alegerilor, a relatat la vremea respectivă NBC News.

În timpul procesului, procurorii au evidențiat, de asemenea, unele dintre mesajele trimise de Bledsoe pe 6 ianuarie, inclusiv unul în care soția sa l-a alertat cu privire la o amenințare cu bombă în apropierea clădirii Capitoliului, iar el a răspuns „bun”, potrivit The Commercial Appeal.

În timpul pronunțării sentinței, Howell și-a exprimat și mai mult îngrijorarea cu privire la un alt text din 10 ianuarie 2021, în care Bledsoe i-a scris soției sale spunând că el credea că politicienii vor muri în curând, a relatat publicația.

„Toți vor fi executați”, ar fi scris Bledsoe.

Un avocat al lui Bledsoe nu a răspuns imediat solicitării Insider de a comenta cu privire la sentință.

Peste 900 de persoane au fost arestate sub acuzația de revoltă la Capitoliu și peste 400 dintre ele au fost găsite vinovate.