Actual Lifestyle

Directorul de la ”Ape” care s-a mânjit cu mită nu a avut cum să se spele. Procurorii DNA îl duc azi la instanță

Directorul de la ”Ape” care s-a mânjit cu mită nu a avut cum să se spele. Procurorii DNA îl duc azi la instanță
bihorjust

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție (DNA), Serviciul teritorial Timișoara, l-au reținut, marți, 25 octombrie 2022, pentru 24 de ore, pe Caius Mihai Parpală, director al Sistemului de Gospodărire a Apelor Arad din cadrul Administrației Bazinale de Apă Mureș.

Ce acuze i se aduc directorului de la ”Ape” Arad, ”proaspăt” reținut de DNA

Procurorii Direcției Naționale Anticorupție (DNA) l-au reținut marți, pentru 24 de ore, pe Caius Parpală, directorul Sistemului de Gospodărire a Apelor Arad, sub acuzația că a primit mită 8.000 de lei de la administratorul unei firme pentru a-l scăpa de controale.

Caius Parpală, directorul Sistemului de Gospodărire a Apelor Arad este acuzat că ar fi luat 8.000 de lei pentru a nu dispune controale în cazul unei firme ce exploata agregate minerale.

Potrivit procurorilor DNA Timișoara, banii i-ar fi fost dați directorului Parpală, prin intermediar sau direct, în zilele de 24 august 2022 și 3 octombrie 2022.

Banii ar fi provenit ”de la un administrator de societate comercială care activează în sectorul exploatării agregatelor minerale, pentru ca, în calitatea sa de director al Sistemului de Gospodărire a Apelor Arad din cadrul Administrației Bazinale de Apă Mureș, să sprijine activitatea societății respective prin nedispunerea unor controale apte să constate, să stopeze și să sancționeze activitățile ilegale efectuate de aceasta”, potrivit media.

Comunicatul DNA

„Suspectul Parpală Caius Mihai ar fi primit suma totală de 8.000 lei, prin intermediar, respectiv în mod direct, de la un administrator de societate comercială care activează în sectorul exploatării agregatelor minerale, pentru ca, în calitatea sa de director al Sistemului de Gospodărire a Apelor Arad din cadrul Administrației Bazinale de Apă Mureș, să sprijine activitatea societății respective prin nedispunerea unor controale apte să constate, să stopeze și să sancționeze activitățile ilegale efectuate de aceasta”, potrivit comunicatului DNA.

Anchetatorii DNA au precizat, în același context, că i-au adus la cunoștință lui Caius Mihai Parpală calitatea procesuală în conformitate cu prevederile art. 307 Cod de procedură penală.

Astăzi, procurorul îl va duce pe Parpală în fața unei instanțe, cerând judecătorului mandat de arestare pentru 30 de zile.