Info Actual > Social > Proteste masive în mai multe orașe. Se cere demisia lui Arafat
Social

Proteste masive în mai multe orașe. Se cere demisia lui Arafat

Proteste masive în mai multe orașe. Se cere demisia lui Arafat

Proteste masive în mai multe orașe. Timișoara, Cluj, Brăila și, mai nou, Constanța se confruntă cu proteste de stradă împotriva noilor restricții impuse de azi, 28 martie 2021. Manifestanții cer demisia lui Arafat, nemulțumirile acestora sunt legate de deciziile luate privind starea de alertă. 

 

Proteste masive în Constanța, față de haosul de la guvernare

Protest cu sute de persoane în această după-amiază în municipiul Constanța. Oamenii sunt nemulțumiți de măsurile anticoronavirus luate de autorități.
Peste 400 de oameni au protestat în această seară în fața Prefecturii din Constanța, nemulțumiți de noile restricții impuse de autorități, au strigat “Libertate” și au cerut deschiderea restaurantelor, a școlilor și sălilor de sport, în condițiile în care, spun ei, numărul de vaccinări crește dar în același timp se înmulțesc restricțiile.

Oamenii au intrat în Catedrala arhiepiscopală din Constanța pentru a-și exprima nemulțumirile și pentru a se ascunde de jandarmi.

Protestul nu a fost autorizat de Jandarmerie, care a supravegheat până acum ca lucrurile să nu degenereze, reușind să potolească spiritele atunci când au fost aruncate câteva petarde. Protestatarii au cerut demisia șefului DSU, Raed Arafat, și a premierului Florin Cîțu. S-au raliat şi ce din sectorul HoReCa şi din industria spectacolelor. Cu toții au convenit să organizeze un nou protest mâine după-amiază, la ora 18:00.

Manifestanții au plecat în marș pe bulevardele Constanței. Jandarmeria a mobilizat trupe care sunt aduse în sprijinul celor aflate deja lângă manifestanții care protestează pașnic.

Piața Mare din Brăila este plină de manifestanți furioși pe noile restricții care intră în vigoare de astăzi.

Și în Timișoara manifestanții au umplut centrul orașului și strigă „Arafat, nu uita, Timișoara nu-i a ta”.

La Cluj, manifestanții s-au strâns în zona centrală, nemulțumiți de noile restricții care intră în vigoare în aceasta seară, zeci de antreprenori clujeni din diverse domenii au organizat un protest ad-hoc în Piața Unirii din Cluj-Napoca.

„Sportul este imunitate”, „Sportul este sănătate” au scris manifestanții de la Cluj pe pancarte, fiind nemulțumiți de faptul că sălile de fitness au fost închise.