Info Actual

Info Actual > Social > Protestul de la Lupeni. Minerii amenință cu „proteste grave” în Capitală
Social

Protestul de la Lupeni. Minerii amenință cu „proteste grave” în Capitală

Protestul de la Lupeni. Minerii amenință cu „proteste grave” în Capitală

Protestul de la Lupeni. Metoda de plată oferită de Guver îi nemulțumește pe minerii din Valea Jiului. În acest sens, protestatarii amenință ca vor veni în Capitală pentru a-și cere drepturile.

Minerii de la Lupeni protestează de șase zile. Guvernul a înaintat o hotărâre prin care le-au propus muncitorilor plata salariilor în doua tranșe, însă aceștia nu au acceptat și au continuat protestele.

Zeci de mineri se afla încă în subteran

În urma discuțiilor Guvernul a adoptat o ordonanță care să garanteze plata salariilor integrale către mineri începând de săptămâna viitoare, timp de 3 luni. Banii pentru luna ianuarie vor veni în două tranșe, însă minerii sunt nemulțumiți în continuare că nu sunt respectate toate condițiile din contractul colectiv de muncă.

Minerii nu acceptă metoda de plata oferită de Guvern și amenință că vin la București

„Domnule Popescu, vă spunem că nu acceptăm așa ceva. Și, dacă va trebui, vom veni și la București”, a transmis unul dintre protestatari.

Virgil Popescu, ministrul Energiei, îi îndeamnă pe mineri să se întoarcă la mine și îi asigură că își vor primi banii pentru luna ianuarie. Unii mineri au venit cu copiii și spun că nu mai au bani de mâncare și pamperși. Preoții din Vale au pus mână de la mână și le-au adus minerilor care protestează la Mina Lupeni mâncare, fructe și apă.

Din cauza protestelor minerilor, Termocentrala Mintia a rămas fără cărbune, astfel că aproximativ 4.500 de apartamente ale locuitorilor din Deva și instituții publice din oraș nu mai au căldură.

Mai mult, aproape toate şcolile din municipiu vor trece la cursuri online din cauză că nu mai pot asigura căldura în sălile de clasă, potrivit Evz.