Diverse

Proxenetul „Briliantul” nu mai strălucește. Va sta 15 ani în spatele gratiilor

Proxenetul „Briliantul” nu mai strălucește. Va sta 15 ani în spatele gratiilor

Trafic de minori, trafic de persoane și spălare de bani. Sunt trei acuzații grave pentru care Alexandru Daniel Chirculescu, cunoscut ca și „Briliantul” și-a semnat sentința. A primit 15 ani de închisoare.

Cu ceva timp în urmă, aduna banii cu fărașul, făcându-le în ciudă dușmanilor, astăzi își plânge amarul într-o celulă întunecată. Proxenetul  Alexandru Daniel Chirculescu, zis ,,Briliantul”, a primit la sfârșitul săptămânii trecute de la judecătorii Tribunalului Gorj, 15 ani de închisoare cu executare.

Potrivit informațiilor oferite de site-ul local Gorjeanul, care a urmărit procesul, complice la unele dintre infracțiuni a fost chiar tatăl acestuia care, la rândul său, a primit o pedeapsă de trei ani și opt luni de detenție. În același dosar au mai primit închisoare alți doi inculpați, care vor sta în spate gratiilor doi ani, respectiv trei ani și patru luni.

Briliantul a rămas și fără bunuri și mașină

De asemenea, magistrații au spus că individul a creat și un prejudiciu de 405.000 de euro, așa că i-au confiscat o limuzină Chrysler, două case și conținutul a trei cutii de valori. Sentința judecătorilor de la Tribunalul Gorj nu este însă definitivă.

Cu doi ani în urmă, „Briliantul” s-a filmat cum strângea banii de pe jos cu fărașul, apoi a postat totul pe contul de socializare, iar la doar câteva zile Chirculescu a fost arestat.

A fost ridicat de pe aeroport când încerca să plece în Dubai. Și tot atunci a fost reținut și tatăl lui, Ion Gheorghe Chirculescu care, potrivit oamenilor legii, a folosit metoda loverboy și a transportat tinerele în străinătate, obligându-le să se prostitueze. Tot oamenii legii au spus că din banii câștigați, „Briliantul” și-a cumpărat în Ungaria, dar a pus și bani în cutii de valori, în Elveția. Din munca a trei fete, din care una minoră, a reușit să strângă nu mai puțin de 500.000 de euro.

„Posta anunțuri matrimoniale cu pozele persoanelor vătămate”

„În cauză s-a reținut faptul că, începând cu anul 2015, unul dintre inculpați a recrutat mai multe tinere minore și majore, cu promisiunea unui viitor comun (metoda „lover boy”) şi a unor locuri de muncă bine plătite în străinătate și le-a transferat în Germania, Austria și Elveția, în scopul exploatării sexuale.

Inculpatul posta anunțuri matrimoniale cu pozele persoanelor vătămate, pe diferite site-uri, în scopul atragerii de clienți și închiria diverse imobile în care acestea practicau prostituția. Comunicarea cu clienții se efectua exclusiv prin intermediul rețelelor de socializare, inculpatul fiind cel care identifica clienții și stabilea tariful. (…)”, au arătat procurorii DIICOT, într-un comunicat.