Actual International

Putin vrea să construiască o nouă capitală în regiunea anexată Herson

Putin vrea să construiască o nouă capitală în regiunea anexată Herson
CursdeGuvernare.ro

Guvernatorul interimar al regiunii Herson din Ucraina, Vladimir Saldo, a declarat că Putin intenționează să construiască o nouă capitală în regiunea anexată.

Putin vrea să construiască o nouă capitală în regiunea anexată Herson

Vorbind pentru Russia 24, guvernatorul interimar al regiunii Herson din Ucraina, Vladimir Saldo a declarat că președintele rus Vladimir Putin a propus ca orașul Arabat Spit în regiunea Genichesk.

Locația aleasă pentru noul oraș a fost mutată după retragerea trupelor rusești din Herson la 9 noiembrie, sugerând că Putin a renunțat la oraș, dar nu și la regiune.

Oficialul lui Putin, Saldo a mai spus: „Există condiții naturale foarte bune, există legături feroviare și rutiere. Locul este foarte atractiv.”

El a adăugat că planificarea proiectului este deja în curs de dezvoltare în ceea ce a descris ca fiind terenul ideal. Spit-ul are o lungime de 113 km, o lățime de 8 km și separă Golful Sivash de Marea Azov.

Marea Azov pentru Putin a fost întotdeauna fascinantă, are acolo cel puțin o casă de vacanță, unde își petrecea verile toride.

Marea Azov (Азо́вское мо́ре) reprezintă o întindere de apă situată între Peninsula Crimeea și teritoriul rus, în nordul Mării Negre cu care comunică prin strâmtoarea Kerci. Suprafața este împărțită în două, una aparținând Ucrainei și cealaltă aparținând Rusiei. Adâncimea maximă este de 15 m, iar adâncimea medie în jurul a 9 m. Principalele râuri ce se varsă în Marea Azov sunt Kuban și Don. Are o suprafață de circa 39.000 km2.

Stațiuni ucrainene la Marea Azov: Mariupol, Kerci, Berdiansk. Stațiuni rusești la Marea Azov: Taganrog, Rostov-pe-Don.

Presa externă mai scrie că Rusia și-a mutat capitala regiunii anexate la Henichesk după restaurarea podului care face legătura cu spița Arabat.

În planurile care amintesc de anexarea Crimeei, Putin se mișcă rapid pentru a investi în regiune, astfel încât să se marcheze locul respectiv ca fiind al lui. Dar, în condițiile în care războiul este departe de a se fi încheiat, obiectivele lui Putin de a construi o nouă capitală ar putea fi din nou amânate, deoarece trupele ucrainene continuă să avanseze.