International

Volodimir Zelenski: „Rusia va încerca să-şi intensifice atacurile şi acţiunile ofensive”

ungurii-suparat-ucraineni
sursa foto: arhiva companiei

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a comunicat că serviciile sale de securitate furnizează informații privind planurile Rusiei de a intensifica atacurile și acțiunile ofensive pe front în săptămânile și lunile următoare, conform relatărilor EFE.

„Este evident că nebunia Kremlinului este în continuare nemăsurată. Ocupantul va încerca să-şi intensifice atacurile şi acţiunile ofensive”, a declarat şeful statului ucrainean. Zelenski a făcut referire la  informaţiile primite de şefii serviciilor sale militare şi de informaţii externe despre planurile Moscovei pentru această primăvară şi vară.

Zelenski a subliniat că în săptămânile următoare va iniția întâlniri cu partenerii Kievului. Se va discuta despre posibilitatea livrărilor suplimentare de sisteme de apărare antiaeriană și alte tipuri de armament necesare armatei.

Cu o superioritate numerică în trupe, cantitatea de muniție și sistemele de artilerie, Rusia continuă să avanseze pe frontul estic. Atât Volodimir Zelenski, cât și comandantul șef al armatei, au recunoscut că situația s-a deteriorat pentru Ucraina în aceste zone de conflict în ultimele zile.

Vladimir Putin încearcă să-și afirme pretențiile asupra regiunilor Lugansk, Donețk (est), Zaporojie și Herson (sud). Acestea sunt anexate pe hârtie, dar nu sunt în întregime sub ocupația Rusiei. Moscova exercită controlul și asupra peninsulei Crimeea din Ucraina, pe care a anexat-o încălcând dreptul internațional în 2014, scrie Agerpres.