Social

Raed Arafat, mesaj sumbru petru romani: „Va fi ca in RAZBOI”

Raed Arafat, mesaj sumbru pentru romani. Seful DSU a afirmat ca tara noastra are mai multi infectati decat cei confirmati si va urma o „perioada de razboi”.

Secretarul de stat in Ministerul Sanatatii a declarat ca in Romania, ca in oricare alta tara cu transmitere comunitara a virusului Covid-19, numarul cazurilor de imbolnavire este mult mai mare decat cazurile confirmate.

Raed Arafat, mesaj sumbru: Nu ai cum să ajungi să confirmi toate cazurile

„Ca în orice ţară care are COVID-19 şi care se răspândeşte comunitar, cum este la noi, cazurile existente sunt mult mai multe decât cazurile care sunt confirmate. Sunt mulţi simptomatici uşor şi asimptomatici, ăsta e şi motivul pentru care am recomandat să poarte masca, pentru că nu ai cum să ajungi să confirmi toate cazurile, este imposibil dar clar că trebuie crescut numărul testelor. Lucrurile vor deveni mai uşoare pe parcurs, depinde acum şi cum evoluează lucrurile” a afirmat seful DSU, in direct la Digi24.

Va fi o perioadă ca în război

„Încă greul nu s-a terminat şi încă nu am ajuns la ce este foarte greu. Va trebui să înţelegem că va fi o perioadă ca în război pentru că va creşte încă numărul înainte să scadă. Este posibil ca numărul pacienţilor de Terapie Intensivă să fie în creştere şi nu în scădere în perioada următoare” a adaugat acesta.