Social

Raed Arafat s-a vaccinat anti-COVID-19!

Raed Arafat s-a vaccinat anti-COVID-19!

Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgențe s-a vaccinat anti-COVID în urmă cu câtva clipe, fiind primul om din stat care s-a imunizat.

Secretarul de stat Raed Arafat și personalul din cadrul Departamentului pentru Situații de Urgență, s-au vaccinat la Centrul de Vaccinare din cadrul Spitalului de Urgență MAI „Dimitrie Gerota” din București.

„Azi mi-a venit rândul. Este un gest de normalitate. Abia am așteptat să pot să mă vaccinez, am promis că voi face public acest lucru și am făcut”, a explicat Raed Arafat după ce s-a vaccinat.

Puterea exemplului

„Ce recomandăm, facem și noi. Nu recomandăm oamenilor să se vaccineze dacă noi nu ne vaccinăm.

Îndemnul meu pentru toți este să înțeleagă că aceasta este calea, speranța. Vaccinul este sigur, gratuit. Dacă cât mai mulți îl facem, poate reușim cât mai repede să ajungem într-o situație de normalitate”, a spus Raed Arafat.

Raed Arafat, şeful DSU, se vaccinează astăzi împotriva noului coronavirus

”Luni, 11 ianuarie 2021, începând cu ora 12.00, personalului din cadrul Departamentului pentru Situații de Urgență, inclusiv șefului structurii – secretar de stat dr. Raed Arafat, i se va administra vaccinul împotriva COVID-19, la Centrul de Vaccinarea din cadrul Spitalului de Urgență „Prof. dr. Dimitrie Gerota” București”, transmite Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă.

Secretarul de stat a fost imunizat în ziua în care în România a ajuns a patra tranșă de vaccin Pfizer. Au fost distribuite la Institutul Cantacuzino din Capitală și către cele 6 centre din țară, cele 150.150 de doze de ser salvator.

Potrivit datelor puse la dispoziția Centrului Național de Vaccinare de către Institutul Național de Sănătate Publică, ieri, 10 ianuarie, situația privind derularea campaniei de vaccinare era următoarea:

Număr de persoane vaccinate împotriva COVID-19 cu vaccinul Pfizer/BioNTech (în ultimele 24 de ore) – 5.993.
Număr total de persoane vaccinate împotriva COVID-19 cu vaccinul Pfizer/BioNTech (începând cu data de 27 decembrie 2020) – 108.294, potrivit Libertatea.