Actual

Victor Angelescu, acționar majoritar la Rapid București. Investitorul ceh Martin Machoň și-a vândut partea de 49% din club

rapid

O veste extrem de importantă a venit în această seară cu privire la viitorul echipei de fotbal Rapid București. Recent promovată pe prima scenă a fotbalului românesc, una dintre cele mai importante echipe din țară va avea de acum înainte un acționar majoritar, în prezența lui Victor Angelescu.

Victor Angelescu, acționar majoritar la Rapid București. Investitorul ceh Martin Machoň și-a vândut partea de 49% din club

Prin intermediul unui comunicat emis astăzi de grupul APS România, aflăm că antreprenorul și investitorul ceh, Martin Machoň, a fost deținătorul a 49% din clubul de fotbal, începând cu anul 2018. Rapid București s-a bucurat de succes în sezonul 2020/2021, la finalul căruia a fost promovat din nou în clasamentul de top al României.

Martin Machoň nu a fost direct implicat în conducerea clubului, motiv pentru care, după ce Rapid a fost promovat în prima ligă, investitorul a decis să-și vândă acțiunile. Ambele părți au căzut de acord să nu comenteze termenii tranzacției.

„Dezvoltarea Rapid București de-a lungul ultimilor patru ani a fost o mare provocare, însă a susținut totodată și creșterea brandului APS România. Le dorim Rapidului și lui Victor mult noroc în această nouă etapă din istoria clubului și așteptăm cu nerăbdare să vedem echipa la cel mai înalt nivel al competițiilor europene”, a declarat Martin Machoň, CEO APS Group.

Omul de afaceri Victor Angelescu a confirmat tranzacția, precizând că este singurul acționar, la acest moment, de la Rapid București.

„Oficial, s-a concretizat această tranzacţie, am achiziţionat partea celor de la APS, o companie ce a fost alături de noi încă din Liga 3, iar cu această ocazie vreau să le mulţumesc pentru aportul lor la performanţele Rapidului. Au fost nişte parteneri de nădejde, împreună am realizat lucruri frumoase şi am reuşit să ducem Rapidul acolo unde îi este locul, în prima ligă. Rapid a redevenit un brand puternic în fotbalul românesc, iar acesta este doar începutul”, a declarat Angelescu.

Rapid a revenit în elita fotbalului românesc după șase ani de pauză, în care a evoluat în ligile inferioare

În prezent, Victor Angelescu controlează 97% din acțiunile clubului de fotbal Rapid București. Este de așteptat ca în perioada următoare acesta să-și împartă acțiunile cu un alt om de afaceri, Dan Șucu. Aceștia ar urma să dețină câte 50% din clubul de fotbal, începând din vară.

martin machon

APS România, înființată în 2007, face parte din grupul ceh APS Holding, unul dintre cei mai mari jucători pe piața creanțelor neperformante din regiune. În prezent, APS administrează portofolii cu o valoare nominală de peste 10.3 miliarde de euro. În 2014, APS a achiziționat și portofoliul de credite retail și corporate de 495 de milioane de euro de la Volksbank. Compania a fost și printre cumpărătorii unui portofoliu de 340 de milioane de euro de la UniCredit Bank.

Grupul APS operează în principal pe piețe din Europa Centrală și de Sud-Est. Compania este reprezentată de 15 țări. Activitatea de bază a grupului APS este reprezentată de 3 piloni: investiție, administrarea și gestionarea creanțelor restante; investiții imobiliare; recuperarea datoriilor. În prezent, administrează portofolii NPL, cu o valoare nominală de peste 10.3 miliarde de euro.