Actual

Rareș Bogdan, încrezător că intrăm în Spațiul Schengen. „Șansele sunt mari”

Rares Bogdan, Schengen-evz.ro
sursa foto arhiva companiei

Europarlamentarul Rareș Bogdan exprimă optimism cu privire la posibilitatea ca România să devină membru al spațiului Schengen. Acesta subliniază că există șanse semnificative pentru ca țara să fie acceptată.

Rareș Bogdan a subliniat potențialul impact al acestui eveniment asupra anului electoral din 2024. Bogdan afirmă ferm că aderarea la Schengen ar putea avea o influență considerabilă asupra peisajului politic în perioada respectivă.

„Șansele sunt mici de o ședință extraordinară. În schimb, șansele sunt mari pentru a intra anul viitor în Schengen, din multiple motive. Cătălin Predoiu a fost foarte precaut, dar sigur că, între afirmații, și domnia sa, și Luminița Odobescu a vorbit de o dezghețare a relațiilor cu Austria, o reluare a coridoarelor, a culoarelor diplomatice, a tuturor culoarelor diplomatice și o chestiune care trebuie spus extrem de clar: în 33 de ani de democrație post-decembristă, România nu a retras niciodată ambasadorul prezent pe teritoriul unui stat european? Pentru prima dată s-a întâmplat asta în urmă cu un an de zile, după decizia nedreaptă a Austriei împotriva României”, a declarat el potrivit DailyBusiness.